17 Haz 2011

KÜTAHYA'DA SİYANÜR KRİZİ BÜYÜYOR


Yetkililerin hiçbir tehlike yok açıklamalarına karşın Kütahya'da siyanür karışan şebeke suyundan etkilenerek hastaneye kaldırılanların sayısı sekize yükseldi.



HABER: TİMETURK


Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir köyünde, siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyundan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırılmasıyla zehirlenen kişi sayısı 8'e çıktı.


Gelen bilgiler siyanürle gümüş üretilip işlenen ve geçen ay atık su barajında çökme oluşan Eti Gümüş A.Ş'ye ait tesislere 3 km uzaklıktaki Dulkadir Köyü'nde, bir akrabasının evinde muslukları sökmeye çalışan Kemal Korkmaz (37)'ın suya temas etmesi sonucu zehirlendiği yönünde.

Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine kaldırılarak gözlem altına alınan Kemal Korkmaz'ın zehirlenme nedeninin, yapılacak laboratuvar testlerinden ksinleceği öğrenildi.


Siyanürlü suya temas ettikleri için zehirlendikleri iddiasıyla daha önce aynı hastaneye kaldırılan Veli (19) ve Fatih Özer (14), Muzaffer (60), Mehmet (36), Emeti (28) ve Emine Sözer (28) ile Leyla Sert (30), dün taburcu edilmişti.

www.timeturk.com - 16 Haziran 2011 Perşembe - 14:52

Hiç yorum yok: