9 Haz 2011

KAFALAR KARIŞIK: “KİM KİMİNLE İTTİFAK HALİNDE…?”


Seçmen şaşırmış: Türkiye’de siyaset karman çorman oldu. Kim kiminle ittifak halinde belli değil..!


Günebakış Gazetesi Yazarı Oğuzhan Erdoğan: “Sizi bilmem ama ben şaşırmış durumdayım. Benim bildiğim bir tek Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi arasında seçim ittifakı vardı. Meğer bilmediğimiz ne çok gizli ittifaklar varmış!” diyor.


OĞUZHAN ERDOĞAN-GÜNEBAKIŞ


KİM KİMİNLE İTTİFAK HALİNDE…?

Sizi bilmem ama ben şaşırmış durumdayım. Benim bildiğim bir tek Demokrat Parti ile Bağımsız Türkiye Partisi arasında seçim ittifakı vardı. Meğer bilmediğimiz ne çok gizli ittifaklar varmış!


***
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Güneydoğu illerindeki mitinglerine BDP’lilerin verdiği destek fotoğraflarını gösteriyor. BDP’li yöneticilerin,

zayıf olduğumuz yerlerde MHP’yi destekleyin, yeter ki AKP kazanmasın” şeklindeki sözlerinin yer aldığı iddia edilen kasetleri hatırlatarak, mitinglerde şöyle sesleniyor:

“Ahh benim güzel hemşerim ahh! CHP’si BDP’si hatta MHP’si al birinden vur birine... Hepsi aynı. AK Parti ile karşı ittifak halindeler (…)”

***
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tam tersini söylemekte… Asıl ittifakın AK Parti ile BDP arasında olduğunu, aralarındaki kavganın göstermelik olduğunu ileri sürüyor. BDP desen, en başından beri, tüm partileri kendilerine karşı ittifak halinde olmakla suçlamakta. Önceki gün, bu ittifak tartışmalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. O da, AKP ile CHP arasında gizli bir ittifakın olduğunu belirterek,

“Bu ittifak gittikçe belirgin hale gelmiştir. Açılım denen yıkım projesi AKP ile CHP arasında paylaşılmıştır. İkisi de aynı sözleri farklı şekillerde telaffuz etmeye başlamıştır” dedi.

Demekle kalmadı, ittifakın sınırlarını daha da genişletti. İşbirlikçi çıkar çevrelerine bölücüleri de ekledi.


***
Bu durumda ortaya şöyle ilginç bir tablo çıkıyor: AK Parti’ye göre; CHP-MHP-BDP ve çeteler ittifak halindeler. CHP’ye göre; AK Parti-BDP hatta ABD ile ittifak içinde. MHP’ye göre; AKP-CHP ve Demokratik Açılım projesini destekleyenler gizli ittifak halinde...


***
Son söz: Seçim stratejisi mi desek, siyasi paranoya mı? Birbirlerine yönelik bu iddiaların arkasında elbette bir neden vardır. Yoksa niye durduk yerde birbirlerine ittifak suçlaması yapsınlar?

Yalnız şu da bir gerçek; Parti liderlerinin bu karşılıklı ittifak iddiaları, seçmenin kafasını karıştırmakta. Bizden hatırlatması.


OĞUZHAN ERDOĞAN
erdogan.o@hotmail.com
www.ondakika.net


Kaynak: www.gunebakis.com.tr – 09.06.2011 Perşembe

Hiç yorum yok: