15 Haz 2011

AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI


12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden sonra AK Parti Trabzon İl Danışma Meclis Toplantısı 14.06.2011 Salı günü ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, milletvekili adayları Erdoğan Bayraktar, Safiye Seymenoğlu, Yunus Karabela ile Salih Cora’nın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Toplantıya ilgi büyük ilgi oldu.


ADNAN GÜNNAR


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dt. Adnan Günnar:


“Başbakanımız yapılamaz denileni yapmış ve bundan sonra da bu anlayışın devam edeceğini göstermiştir. Başbakanımızla birlikte milletimizin doğruya, adalete ve kalkınmaya inancı ve bu davaya olan inancı ile birlikte bizler AK Partililer gururla yüzümüzü ak ettik, Başbakanımızın yüzünü de ak ettik. Siz teşkilat mensuplarımız hiçbir şey beklemeden gece-gündüz çalışarak büyük fedakârlıklar yaparak bu davaya hizmet ettiniz."


“ …Trabzon’da yüzde 59 ile bir tarih yazdınız. Bu teşkilatlarımızın eseridir.”


“Ancak muhalefet içi boş söylemler, futbolu siyasete alet eden söylemlerle çok üzüldük. Karikatürlerle AK Parti’yi ve başbakanımızı yıpratmaya çalıştılar, milletimiz böyle boş söylemlere primi vermediğini sandıkları patlatarak gösterdi.”


“Biz ak parti teşkilatları olarak bütün Trabzon’u kucaklıyoruz. Bu seçimde bidrlik ve beraberlikten kopmadık, SKM’nin talimatlarından ayrılmadık, SKM il başkanlığımızın ve ilçe başkanlıklarımızın tüm programlarını harfiyen yerine getirdik. Milletvekili adaylarımız, aday adaylarımız ve teşkilatımızda görev yapan ağabeylerimiz bu programlara sadık kaldılar. İki günde bir bazen her gün geniş katılımlı toplantılar yaptık, tanıtım medya faaliyetlerinde sürekli fikirler ürettik. Bu başarı disiplinden gelen bir başarıdır. Bu disiplini AK Parti teşkilatları fedakârca ve cefakârca getirmiştir.”


ASLIHAN BEZİRGANOĞLU


İl Kadın Kolları Başkanı Aslıhan Bezirganoğlu, AK Parti’nin başarılı olmasının altında yatan etkenlere ilişkin bir konuşma yaptı.


SERAP AYAZ

Gençlik Kolları Başkanı Serap Ayaz, seçim sürecindeki çalışmalarını anlattı.


SAFİYE SEYMENOĞLU


SKM Başkanı Muammer Şahin, siyasetin uzun soluklu bir iş, sonu olmayan bir yol olduğunu söyledi.


Şahin, “Ortaya koyduğumuz proje ve hizmetlerimizle genel başkanımızla Türkiye ve dünyaya örnek olduk. Teşkilatçılığımız ve mütevazılığımızla Türk siyaseti ve dünyaya örnek olmalıyız. Çünkü biz Erdoğan’ın genel başkanlığını yaptığı bir siyasi partinin temsilcileriyiz.”


“Gençlik ve Kadın kollarımızla tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. SKM olarak en asli görevlerimizden bir tanesi, birlik-beraberlik içinde bu süreci tamamlamaktı. Bu süreç başbakanımızın balkon konuşmasında da ifade ettiği gibi hesaplaşma değil helalleşme günüdür.”


SAFİYE SEYMENOĞLU


AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, iki ay boyunca köy köy belde belde gezdiklerini ve herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.


Seymenoğlu, “Seçim süresince iyi bir sonuç alacağımıza inancım tamdı. Oylarımız 265 bine yükseldi. Merkez’de yüz bini aştık, tüm ilçelerimizde AK Parti olarak birinci partiyiz, bu da büyük bir başarı. Elimiz güçlü bir şekilde Ankara’ya gidiyoruz. İlk dönemde birlikte çalıştığım bana ağabeylik yapan bütün milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İkinci dönemde inşallah çok daha farklı, tecrübeli bir milletvekili ile karşılaşacaksınız. Ben buna inanıyorum. Hizmet kervanında olmak benim için onur verici” diye konuştu.


SALİH CORA


Milletvekili adayı Salih Cora, 6-0’ı bir dahaki seçimde yapacaklarını söyledi.


Seçim çalışmalarındaki performanslarından ötürü bütün teşkilatlara teşekkür etti.


“…bizler ve siz teşkilat mensuplarımız adeta Ulubatlı Hasan gibi dik durduğunuz için teşekkür ediyorum. Her seçim bir başlangıçtır, bir vazgeçiştir. Bundan sonraki süreç yeni bir seçimin başlangıcı olacaktır. Eksik ve hatalarımızı gözden geçirerek yolumuza devam ederek AK Parti ailesine yeni üyeler katarak bu kervanı daha da büyütmek suretiyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.


YUNUS KARABELA


Milletvekili adayı Dr. Yunus Karabela, kendisini Trabzon’daki teşkilatlarla buluşturan Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.


AYDIN BIYIKLIOĞLU:


Trabzon milletvekili adayı Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, seçimi demokrasinin kazandığını ifade etti.


Bıyıklıoğlu, “Önümüzdeki yıl ne MHP, ne CHP, ne BDP’si ne de PKK’sı iktidar olamayacak. Bunun sebebi AK Parti’dir. 20 yıl sonra Türkiye dünyadaki en güçlü 4 devletten birisi olacaktır. Yeryüzünde barışın insanların sığınağı olacak” dedi.


ERDOĞAN BAYRAKTAR


AK Parti Trabzon Milletvekili adayı TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon halkının ferasetini öngörüsünü ve Türikye’ye bakışını çok net bir şekilde seçimlerde gösterdiğini söyledi.


Bayraktar, “Kimseye milletvekili ol demiyorlar, bu sizin sayenizde, AK Parti’ye oy verenlerin sayesinde oluyor. Biz bize oy verene de vermeyene de değişik davranamayız.”


“Hedefimiz refah, mutluluk, Türkiye’yi kalkındırmaktır.”


“Bundan sonra teşkilatlarımızla çok daha fazla hemhal olacağız, gücümüz yettiği kadar. Ama birbirimize dua edeceğiz, Trabzon’da bir bütün olarak.”


“Trabzon ve ilçelerine küçük ve orta ölçekli sanayi ile işadamlarını getirmek suretiyle sanayiyi taşıyacağız. Trabzon’da Akyazı bizim çok önemli bir projemiz, Akyazı salt bir spor kompleksi değil, dostu düşmanı herkesi imrendirecek, marka kent yapacak projelerden bir tanesidir, şu anda Danıştay tarafından verilen bir karar var, burada gereğini yapıp devam edeceğiz. Biz mutlaka çok çalışacağız, kendimizi aşan bir gayretle çalışacağız, ilk başta teşkilatımızın teveccühünü almak zorundayız, sizlerin gönlünü yapmak zorundayız. Özellikle teşkilatlarımızı güçlendireceğiz, il, ilçe, belde temsilciliklerimizi mutlaka güçlendireceğiz ve bizler söz verdik mutlaka Trabzon merkez olmak üzere köy yollarını grup ve belde yollarını yeniden ıslah ederek Trabzon’a ulaşmayı kolaylaştıracağız. Bizler bunun uygulayıcısı ve sorumlusu sizler de takipçisi olacaksınız. Bu seçim Türkiye’nin önünü açan, çocuklarımıza çok daha iyi bir gelecek sunacak olan bir seçimdir” dedi.


FARUK ÖZAK:


Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Başbakan Erdoğan’ın seçim akşamı AK Parti Genel Merkezi’nin balkonundan yaptığı konuşmanın önemine değindi.
Bakan Özak şöyle konuştu:


“Mitinge kadar gereksiz işlerle uğraştık, bu şehre çivi çakmayanlar beş yılı lak lakla geçirenler gelip bize spor üzerinden siyaset yapıyorlar. Siz zaman zaman seçimden seçime TS’lisiniz, ve siyaset üzerinden spor üzerinden birkaç rey almak istiyorsunuz, bu millet bunu yutmaz. Mitingden sonra biz şehirde gezerken insanların hepsi gülümsüyordu. Bu milleti feraseti yüksek bir millettir. Yapılanı görmüyor mu, bu sandığa da yansıdı.”


“Kişileri ve olayları konuşanlar, proje ve fikirleri olmayanlara bugünden sonra da Türk siyasi hayatında yer olmayacak. Başbakanımız, ‘Türkiye demokrasisi, milli irade, millet kazanmıştır, bugün her kesim kazanmıştır, mazlumların umudu kazanmıştır’ diyor. Biz rakiplerimiz güçlü olsun istiyoruz. Altı ayda bir kongre yapsın istemiyoruz gelsin bize fikir versin. Sivil anayasayı birlikte yapalım istiyoruz. Biz 74 milyonun hükümeti olacağız. 784 bin km2’de varız. 7 bölgede birinci partiyiz. Sorumluluğumuz çok arttı, çok gururluyuz ama mütevaziyiz. Burada en büyük pay sizlerin. Hassasiyetimiz çok arttı, artık yanlış yapma, millete sabırsız davranma şansımız yok.


Yapamayacağımız işe söz vermeyeceğiz, söz verdiklerimizi yapacağız. Bizim için seçim başlamıştır dedik. 2014 yılında yapılacak olan belediye seçimleri, büyük ihtimalle yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bunun için bugünden hep beraber çalışmaya başlamalıyız” dedi.


Kaynak: HABER61-15.06.2011

Hiç yorum yok: