12 Haz 2011

KİM, NEREDE OY KULLANDI, SEÇİM İÇİN NE DEDİ?


Bugün 12 Haziran 2011 Pazar) yapılan 24. Dönem Milletvekilliği Seçimleri bütün yurtta olaysız devam ediyor. Seçim nedeniyle halkın oylamaya katılımı hayli yüksek.


Oylamada oy kullanan devlet büyüklerinden ve parti liderlerinden bazılarının medyaya yansıyan açıklamaları ise şöyle:


Y.KAYNAK: HABER61


BAŞBAKAN ERDOĞAN OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar'da Burhaniye İlköğretim okulunda kullandı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve çocuklarıyla birlikte Üsküdar'da Burhaniye İlköğretim okulunda oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan, okula girişinde sevgi gösterileriyle karşılaştı.


Erdoğan oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,


''Milletimiz bugün milli iradesini ortaya koymak suretiyle, önümüzdeki 4 yıl bu ülkeyi kimin yöneteceğini vermiş olacak. Bu bizim için en olumlu onur olacaktır. Şu anda aldığım haberlere göre, yurt genelinde oy verme işlemi sorunsuz devam ediyor. Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.


**


CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL OYUNU ANKARA’DA KULLANDI



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlköğretim Okulu'nda Oyunu kullandı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Çankaya İlköğretim Okulu'nda Oyunu kullandı.


Cumhurbaşkanı Gül,


“Millet bugün kararını verecek, yarın da ülkeyi kimlerin yöneteceği ortaya çıkacak. Seçim meydanlarında söylenen kırıcı ifadelerin meydanlarda kalmasını temenni ediyorum” dedi.


**

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU, OYUNU KONYADA KULLANDI


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, oyunu Konya'da kullandı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, oyunu Konya Merkez Meram ilçesindeki Şükrü Doruk İlköğretim Okulu'nda, 2258 nolu sandıkta oyunu kullandı.


Bakan Davutoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.


Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini söyledi. Seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni eden Davutoğlu, şunları kaydetti:


''Türkiye, demokrasinin kökleştiği, seçimlerin ulusal şenlik, ulusal faaliyet halinde yapıldığı köklü bir geleneğe sahip. O bakımdan bu seçim döneminin siyasi olgunluk içinde geçmiş olması, bugün de oyların aynı olgunluk içinde kullanılması Türkiye'nin gücüdür. Demokrasi, Türkiye için en büyük güç kaynağıdır. Seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun'' dedi.


Davutoğlu, ardından vatandaşların sevgi gösterisi arasında okuldan ayrıldı.


**

MHP LİDERİ BAHÇELİ OYUNU ANKARA’DA KULLANDI



MHP Lideri Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.


**

TP LİDERİ ŞENER, SIVAS’TA OYUNU KULLANDI



TP lideri Sivas Bağımsız Milletvekili adayı Abdüllatif Şener, oyunu Sivas’ta kullandı.


Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener Yenişehir Lisesi 1370 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Şener, oy pusulasında adının küçük puntolarla yazılmasına da tepki göstererek, oy pusulasıyla ilgili büyük bir sorun bulunduğunu söyledi.


Şener, halkın iradesiyle milletvekillerinin yenileneceğini belirterek, yeni bir parlamento döneminin başlayacağını söyledi. Sivas'ta yoğun bir seçim kampanyası sürdürdüklerini anlatan Şener,


“İrade halkımızındır, Sivaslılarındır. Ortaya hangi iradeyi çıkarırlarsa çıkarsınlar bunun doğru bir karar olduğuna inanırım. Çünkü her seçim seçilenlerin seçilmesinden öte kendi halkımızın kendisi hakkında verdiği bir kararı ifade eder” dedi.


Şener, şunları kaydetti:


“Bağımsız aday olarak benim ismim çok küçük yazılmış. Hâlbuki partilerin isimleri hangi puntolarda yazılıyorsa bağımsız aday olarak, çünkü aynı koşullarda seçimlere giriliyor, aynı puntolarda yazılması gerekiyordu.”

“Bu kabul edilebilir bir şey değildir.”


“… Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KAYNAK: HABER61-12.06.2011 Pazar

Hiç yorum yok: