21 Haz 2011

ESKİ BAKANLARDAN SAFA GİRAY VEFAT ETTİ


Eski bakanlardan Safa Giray, 80 yaşında dün vefat etti. TBMM'deki törenden sonra Cenaze namazı, yarın öğleyin Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak.


Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Giray, dün (20 Haziran 2011) hayatını kaybetti.


Eski Bakan Giray için yarın (22 Haziran 2011 Çarşamba) Saat 11.00'de TBMM'de tören düzenlenecek. Safa Giray, Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


SAFA GİRAY KİMDİR?


1931 yılında İzmir'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Anadolu Makine Endüstri ve Ticaret A.Ş. Murahhas Azalığı ve Genel Müdürlüğü, 17, 18 ve 19. Dönem İstanbul ve 20. Dönemde de Balıkesir Milletvekili seçildi.

Zamanın Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’a yakınlığı ile bilinen Giray, Bayındırlık ve İskân, Millî Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarını yürüttü. Giray, evli ve 3 çocuk babasıydı.

"Otoyol ihaleleri sözleşmelerinde fiyat farkı ödenmeyeceğine ilişkin hüküm bulunmasına karşın, fiyat farkı ödedikleri iddiasıyla" eski bakanlardan Cengiz Altınkaya ile birlikte; 20 Ocak 1993 tarihinde Yüce Divan'a sevk edildiler. Dava; 13 Nisan 1995'de Giray, Altınkaya ve daha sonradan davaya dahil edilen Karayolları eski Genel Müdürü Atalay Coşkunoğlu ile birlikte her üçü de suçsuz bulunmasıyla sona erdi.

THA-21 Haziran 2011

Hiç yorum yok: