5 Haz 2011

NEY EŞLİĞİNDE ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi tarafından Neyzen Murat Dilaveroğlu’nun çaldığı ney eşliğinde “NEY İLE ŞİİR DİNLETİSİ”; 04 Haziran 2011 Cumartesi günü Saat 16.00’da yapıldı.




Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından ‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’ çerçevesinde Neyzen Murat Dilaveroğlu’nun çaldığı ney eşliğinde Ney ile Şiir Dinletisi, 04 Haziran 2011 Cumartesi günü Saat 16.00’da Trabzon Sanatevi’nde gerçekleştirildi.



Şiir Dinletisi’ne Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Bayrak Radyo’nun sahibi Şenol Bey, Trabzon basının duayenlerinden Yazar Refik Karaağaçlı, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak, şairlerden İbrahim Sağlam, Haydar Çoruhlu, Yahya Demeli, Enver Tiryaki, Halit Macit, Malike Cicerali, Osman Gökhan Bali, Mustafa Mazlum, Necip Saraçoğlu, Kamuran Tuna, İlhan sağlam, Necmi Koç ve çok sayıda sanatçı, gazeteci, yazar, şair, şiir sever ve vatandaş katıldı.




Programın sunuculuğu Ayşegül Köse ve fon müziği ise Neyzen Murat Dilaveroğlu tarafından icra edildi. Şiir dinletisine katılan şairlerin şiirleri; Edebiyat Öğretmeni Mehmet Köse, Bayrak FM’den Radyo Programcıları Kadir Bekar, Gökhan Sarı ve Fatih Aktaş tarafından şair sırasına göre seslendirildi.


Sunucu Ayşegül Köse; açılışı yaparken; “Biliyorum; matarada su, torbada ekmek ve kemerde kurşun değil şiir, ama yine de matarasında su, torbasında ekmek ve kemerinde kurşun kalmamışları ayakta tutabilir. Değerli Konuklar, Gönül Dostları, Şiir Severler” diyerek sözlerine başladı.


Şiir Dinletisi’nin açılış konuşması, TYB Trabzon Şube Başkanı İbrahim Sağlam tarafından yapıldı. Neyzen Murat Dilaveroğlu’nun çaldığı müzik eşliğinde şairlerin şiirleri okundu.




  1-İbrahim Sağlam’ın “Neden” adlı şiiri; Radyo Programcısı Kadir Bekar tarafından,


  2-Haydar Çoruhlu’nun “Hoşça Kal” adlı şiiri; Radyo Programcısı Gökhan Sarı tarafından,


  3-Enver Tiryaki’nin “Mevlana” adlı şiiri; Edebiyat Öğretmeni Mehmet Köse tarafından,


  4-Halit Macit’in “Gurbet” adlı şiiri; Radyo Programcısı Fatih Aktaş tarafından,


  5-Yahya Demeli’nin “Ne Demek?” adlı şiiri; Radyo Programcısı Kadir Bekar tarafından,


  6-Necip Saraçoğlu’nun “Nerdesin” adlı şiiri; Radyo Programcısı Gökhan Sarı tarafından,


  7-Mustafa Mazlum’un “Pasaklı Kız” adlı şiiri; Edebiyat Öğretmeni Mehmet Köse tarafından,


  8-Necmi Koç’un “Ben ve Dere” adlı şiiri; Radyo Programcısı Fatih Aktaş tarafından,


  9-Osman Gökhan Bali’nin “Hakikat” adlı şiiri; Radyo Programcısı Kadir Bekar tarafından,


10-İlhan Sağlam’ın Kilit Taşı” adlı şiiri; Radyo Programcısı Gökhan Sarı tarafından,


11-Malike Cicerali’nin “Aşk’ın Seyir Defteri” adlı şiiri; Edebiyat Öğretmeni Mehmet Köse tarafından,


12-Kamuran Tuna’nın “Efkar” adlı şiiri; Radyo Programcısı Fatih Aktaş tarafından,



Şiir ziyafetinin ardından Şair Kamuran Tuna’ya şiir dinletisi çalışmalarına katkılarından dolayı teşekkür edildi ve duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere kürsüye davet edildi. Tuna’nın kısa ve özlü konuşmasından sonra Şiir Dinleti’sine katılan program sunucularına Şube Başkanı İbrahim Sağlam tarafından ve ardından katılımcı şairlere ise Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan tarafından dernek adına birer katılım teşekkür belgesi takdim edildi.




TRABZON HABER AJANSI – 04.06.2011-Cumartesi








FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU - 04.06.2011

Hiç yorum yok: