13 Haz 2011

DAMAK TADIMIZIN KALİTESİ KORUMA ALTINA ALINIYOR


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası’ ve ‘Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’ kapsamında düzenlenecek toplantı Trabzon’da gerçekleştirilecek.


Özellikle Turizmin gelişmesinde Türk Mutfağının ana çekim unsurlarından biri olduğu göz önünde bulundurularak, uzun dönemde korunması, hizmet niteliklerinin arttırılması ve teşvik edilmesinin amacıyla düzenlenecek olan toplantı Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası’nda 15.06.2011 Çarşamba günü saat 10.00' da gerçekleştirilecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılında başlatılan Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası ile; geleneksel yeme içme ürünlerimizin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve teşvik edilmesi amacıyla, Türk Mutfağına özgün, nitelikli hizmet veren, ulusal veya uluslararası şöhret sahibi, kamuoyu nezdinde markalaşmış ve bu markayı uzun süre sürdüren işletmelere, bu nitelikler, işletme ve hizmet kalitesi konularında yönlendirilmesi yöntemi ile Özel Tesis Turizm İşletmesi Belgesi alacak olan işletmelerin listesi Bakanlığımız internet sitesinde yayınlanacaktır.



Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası Bilgilendirme Toplantısı’na büyük önem verdiklerini ifade eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,

“Bölge turizmine büyük katkıda bulunacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda yöresel mutfağımızın tanıtımına da büyük önem vermekteyiz. Turizm ivmemizin daha sonrada devam ettirilebilmesini mümkün kılmak amacıyla bölgede turizme hizmet verebilecek tesislerin belgelendirilerek Bakanlık denetimine alınması, tesis ve hizmet kalitesinin arttırılmasına önem vermekteyiz” dedi. (VB-13.06.2011 Pazartesi)

Hiç yorum yok: