5 Mar 2011

YEŞİLAY HAFTASI; ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


YEŞİLAY HAFTASI; Trabzon’da 04 Şubat 2011 Cuma Günü saat 13.00’de Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki PANEL ve Diğer Etkinliklerle Kutlandı.





TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı kutlamalara panelist olarak katıldılar.



YEŞİLAY HAFTASI; Trabzon’da 04 Şubat 2011 Cuma Günü saat 13.00’de Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki Etkinliklerle Kutlandı.



Yeşilay Haftası Kutlama Etkinliklerine TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Belediyesi Kültür Müdürü Murat Yeter, Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği 2. Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı, Femin&Art Derneği Başkanı Şükran Üst, Yeşilay Trabzon Temsilcisi M. Emin Şahin, bazı sanatçı, yazar, gazeteci ve okul müdürleri, öğretmenler, değişik okullardan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YEŞİLAY HAFTASI nedeniyle Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği Başkanı Karikatürist Yazar Harun Yavruoğlu’nun Hazırladığı KARİKATÜR SERGİSİ’nin ve ayrıca Yeşilay Haftası nedeniyle açılan yarışmada dereceye giren öğrenile ait resimlerden oluşan RESİM SERGİSİ’nin açılışı; Prof. Dr. Cevdet Erdöl (TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı), Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahrettin Aksoy tarafından birlikte kurdelenin kesilmesiyle yapıldı. Ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından günün anısına Karikatürist Harun Yavruoğlu’na bir plaket takdim etti.



Ardından Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Trabzon İl Temsilciliği ve Trabzon Belediyesi işbirliği ile YEŞİLAY HAFTASI nedeniyle 04 Mart 2011 Cuma Günü planlanan kutlama programına geçildi.



Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezindeki etkinlikler; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu Trabzon Belediyesinden Canan Kalaycı Yaptı.






Program Yeşilay Trabzon Temsilcisi M. Emin Şahin’in konuşmasıyla program başladı. Ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Trabzon Belediyesi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar içki, sigara ve uyuşturucu kullanımı ve zararları, bunları karşı mücadele ve Yeşilay Cemiyetinin çalışmaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Balcı: “Spor ve eğitimin bağımlılık yapıcı maddelerle bir arada anılmasını istemiyoruz” dedi.



Konuşmalardan sonra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’e ve diğer katılımcılara birer plaket takdim edildi. Sonra Yeşilay Haftası nedeniyle Liseler arası düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi.


Ödül töreninin ardından İçki, Sigara ve Uyuşturucu ile ilgili PANEL düzenlendi. Trabzon karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği 2. Başkanı ve Trabzon Yeşilay eski Temsilcisi Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’nın oturum başkanlığını yürüttüğü panele panelist olarak TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı ve KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldı.



Panelin ardından Yeşilay Haftası kutlama programı sona erdi.

TRABZON HABER AJANSI – 28.02.2011 Pazartesi

YEŞİLAY HAFTASI KUTLAMALARINDAN BAZI GÖRÜNTÜLER

























 FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 04.03.2011 CUMA

Hiç yorum yok: