2 Mar 2011

MERHUM ERBAKAN İÇİN TRABZON'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI


27 Şubat Salı Günü Ankara Güven Hastanesinde Hakk’ın Rahmetine Kavuşan Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Trabzon'da gıyabi cenaze namazı kılındı.



Merhum Erbakan için önce bugün 07.00’de Ankara Hacı Bayram Camiinde kılınan cenaze namazından sonra naşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere uçak ile İstanbul’a götürüldü.

27 Şubat Salı Günü Ankara Güven Hastanesi’nde Saat 11.40’da Hakk’ın rahmetine kavuşan eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde gıyabi cenaze namazlar kılındı.

Merhum Erbakan’ın Trabzon’un hemşehrisi olması ve Müslümanların gönlünde taht kurması nedeniyle gönül dostları tarafından bugün (01 Mart 2011 Salı günü) öğle namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bilindiği üzere merhum Erbakan’ın hâkim olarak Trabzon’a tayin olması üzerine ilköğretimini Trabzon Merkez Ortahisar Mahallesinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulunda üstün başarı ile tamamlamıştı.

Erbakan için kılınan gıyabi cenaze namazına, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye başkan Yardımcıları Ergin Aydın ve Osman Gökhan Bali'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Cenaze namazı öncesi, şair olduğunu ifade eden yaşlı bir kişi tarafından beyaz bir kâğıda yazarak çoğalttığı ''Başbakan Erbakan'' isimli matbu 5 kıtalık bir şiiri cemaate dağıttı. Dağıtılan kâğıtta Şair Hacı Türkeş Hoca isminin yer alması dikkati çekti.


Merhum Erbakan için İskenderpaşa camiinde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından cemaat dağıldı.

MY – 01.03.2011

Hiç yorum yok: