2 Mar 2011

“KAN BAĞIŞINDA; TRABZON’U İLK 5’DE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Trabzon il Genel Meclisinin Mart ayı toplantısına katıldı ve Kızılay hakkında bilgi verdi.


Türkiye Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Trabzon İl Genel Meclisi’nin konuğu oldu. Başkan Revi, Küçükali’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 81 il arasından kan bağışında Trabzon’un ilk beş il içinde olmadığından dert yanarak;

“Oysa Kızılay’ın tepesinde 3 de Trabzonlu var. Bu benim ağrıma gidiyor. Kan tepeme vuruyor” dedi.

Bütün İl Genel Meclisi üyelerini Trabzon Kızılay Şube’sine üye yapan Tekin Küçükali, üyelik formlarını da kendi imzaladı. Trabzon’un Kızılay yatırımlarında bazı sorunlar yaşanmasına rağmen çok fedakâr davrandığını belirten Küçükali;

“Özellikle Afet Merkezi’nin Trabzon’a gelmesinde İl Özel İdaresi ile İl Genel Meclisi’nin müthiş desteğini gördük” dedi.

TRABZON KURBAN BAĞIŞINDA İLERİ ATLADI

Trabzon’un Kızılay’ın her türlü organizasyonlarına hayır işlerine ilgi ve alaka göstermesinde duyarlı olduğunu belirterek;

“Bu son Kurban Bayramı’nda kurbanlık bağışında müthiş bir sıçrama gösterdi. Geçen yıl ki Kurban Bayramında geri, son Kurban Bayramında ise bayağı ileri bir seviyeye geldik. Bunda başta Trabzon Belediye Başkanının ve Kızılay Yönetimlerinin büyük gayreti oldu” dedi.

KAN BAĞIŞINDA YÜZÜM KIZARIYOR

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, kan bağışı sıralamasında Trabzon’da 2009 yılından bu yana bir hareketlilik olduğunu belirterek;

“Ben ve bir Genel Başkan Yardımcım ve bir de Genel Sekreter olmak üzere Trabzonlu 3 kişi Kızılay’ın üst yönetimindeyiz. Ama kan bağışı konusunda çok iyi değiliz. Veriler elimize geldiğinde bir Trabzonlu olarak yüzüm kızarıyor.

Son verilerde İzmir ilk sırada.. Trabzon ise 81 ilde 10’uncu sırada. Bu iyi bir sonuç ama inanın ilk beşe giremediğimiz sürece bizim kan tepemize vuruyor” diyerek dert yandı.

Her hangi bir vatandaşımızın kan bağışı konusunda hiçbir engele takılmayacağını da vurgulayan Tekin Küçükali;

KAN, KAN, KAN… Bu bizim insanlarımız için, hayat için en önemli bir değerdir. Bunu böyle bilelim” dedi.

HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 02.03.2011

Hiç yorum yok: