8 Mar 2011

TESOB’TAN ‘DOLMUŞ ZAMMI’ ZİYARETİ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (TESOB) Metin Kara ve yönetim kurulunu makamında kabul etti.


Vali Kızılcık, TESOB Başkanı Kara’nın üniversite öğrencileri için dolmuşlarda ayrı bir tarife olması yönündeki talebini inceleyeceğini ifade etti.


Öğrenci tarifelerinin diğer illerde de uygulandığını ifade eden Vali Kızılcık,


“İlimizde diğer vilayetlerden farklı olarak yoğunlukla minibüsler ile taşımacılık yapılmakta. Diğer illerde öğrenci ve normal vatandaş ücretleri arasında bir farkın olduğunu görmekteyiz. Belediyemizin de taşıdığı yolcularda öğrenci ve normal vatandaş ücretlerinde ayrım yaptığını biliyoruz. Taşımacılığın büyük bir kısmının minibüs ile yapıldığı Trabzon’umuzda 46 bin öğrencinin ilimize çok ciddi katkısı vardır” dedi.


Karadeniz Teknik Üniversitesinin ve üniversite öğrencilerinin Trabzon’a katkısının tartışılmaz olduğunu belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“KTÜ’nün şehrimize katkıları şüphesiz tartışılmaz. Biz şehir olarak üniversitemizden bu şekilde istifade ederken, öğrencilerimizin de bizden beklentileri tabiî ki olacak. Bu taleplerde son derece doğal olarak karşılanmalı.


Öğrencilerimizin diğer illerde olan uygulamalara paralel talepleri bulunuyor. Bu konuda öğrencilerimizin bizden memnun olmaları gerekiyor. Öğrencilerimizin önümüzdeki yıllarda da daha fazla burayı tercih etmesi, ilimizin tanıtım elçileri olması için onları burada rahat ettirmemiz lazım” dedi.


TESOB Başkanı Kara ise, Trabzon’un PAHALI ŞEHİR olma imajından kurtulması için esnafa görev düştüğünü belirterek,


“Ziyaretimizin asıl amacı Şoförler Odası’nın dolmuş ücretlerindeki değişiklik talebidir. Şoförler Odamızın zam talebi hakkıdır. 3 yıldır zam almamışlardır. Ancak üniversite talebeleri de bizim çocuklarımızdır.


Trabzon Türkiye’nin PAHALI şehirleri arasında yer alıyor. Gerçekten bu imajı da silmek lazım.


Tabii ki, bunun sadece şoför esnafı ile değil, bütün esnafımız ile gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.


Dolmuş ücretlerinin yükseltilmesine karşı olmadıklarını ancak öğrenci tarifesinin uygulanması gerektiğini ifade eden Başkan Kara,


“Mülki amirimiz sizsiniz. Bu konuya bir çözüm bulmamız gerekiyor. Sıkıntımız üniversite öğrencileri ile ilgilidir. Üniversite talebelerinin sadece kalkınma ve forumda kalmamalarını istiyoruz. Şehrin, esnafın yanında olsun istiyoruz” diye konuştu. (VB – 07.03.2011)

Hiç yorum yok: