7 Mar 2011

KADIN İSTİHDAMINI ATTIRMA PROJESİ KAPSAMINDA ÜRETEN HANIMLAR İÇİN YER TAHSİS EDİLDİ


Trabzon İl Genel Meclisi; Olgunlaşma Enstitüsü’nün AB fonlarından destekli projesine katkı amacıyla üretimde bulunan hanımlara Tarihi Bedesten Çarşısı’ndaki bir iş yerini ücretsiz tahsis etti.



Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İl Genel Meclisince üreten kadın istihdamını attırma projesine katkı amacıyla Bedesten Çarşısında yer tahsisi için alınan karar üzerine meclisin bayan üyelerince işyerinin temsili anahtarı proje sorumlusu Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Nurgül karagöz'e teslim edildi.


Mart ayı toplantılarında bu karara varan İl Genel Meclisi’nde dün sade bir tören vardı. Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, üreten kadınlar gününe rastlayan bu kararın kendileri için de sevindirici olduğunu belirtti.


Revi, kadının toplum içindeki yerinin üreterek güçleneceğini, üreten kadına her türlü desteğin verilmesi gerektiğini ifade etti. Proje kapsamında bu tür bir talebin gelmesi üzerine Meclisin oy birliği ile böyle bir tahsis yaptığına dikkat çeken Revi;


“İl Genel Meclisi’nin bu tür sosyal projelerde yer alması varlık sebebidir“ dedi.


Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Nurgül de projenin ev kadınlarının üretimin içine sokulması ve gelir elde etmesi biçiminde düşünüldüğünü ve el emekleri göz nurlarının kendilerine tahsis edilecek yerde sergilenip artı değere dönüşebileceğini belitti.


Projenin bir ortağının da İl Özel İdaresi olduğunu belirten Karagöz, bu tür bir yer tahsisi için İl Genel Meclisi’nin aldığı kararın kadınlar gününe rastlamasını da çok anlamlı bulduğunu vurguladı.


Meclisin iki kadın üyesi Arzu Yalçınalp ve Yüksel Coşkun projeye tahsis edilen mülkün temsili anahtarını olgunlaşma enstitüsü müdiresine İl Genel Meclisi’nde düzenlenen sade bir törenle teslim ettiler.


HABER-FOTOĞRAF: Erdoğan TAFLAN

Hiç yorum yok: