22 Mar 2011

EĞİTİMCİ-YAZAR ALİ GEDİK’E SON VEDA…


Türkiye’nin tanınmış İlim, Fikir ve Gönül erlerinden, Eğitimci-Yazar-Siyasetçi Ali Gedik Hoca(67), bugün (22 Mart 2011 Salı)Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra tekbirler ve dualarla Trabzon’a bağlı Akçaabat Yaylacık Mahallesindeki Şehitlik Tepesi’nde ebedi yolculuğuna uğurlandı.




Hastalığı sebebiyle İstanbul'da yaklaşık bir buçuk yıldan beri tedavi gördüğü Özel Meltem Hastanesi'nde hayatını kaybeden BTP'nin ikinci Genel Başkanı da olan Gedik'in cenazesi, yakınlarınca, İstanbul’dan Trabzon'un Akçaabat ilçesine getirildi.

Türkiye'nin Manevi Mimarlarından Malatyalı Hayri Baba'ın Türbesi

50 yılı aşkın bir süreden beri İslam davasına kendisini adayan, Türkiye’nin tanınmış İlim, Fikir ve Gönül Adamı, Eğitimci-Yazar-Siyasetçi ve BTP Genel Başkan Vekili Ali Gedik Hoca(67), bugün (22 Mart 2011 Salı) Öğle namazını müteakip Trabzon Akçaabat Merkez Yaylacık Mahallesi Şehitlik Tepesi Camii yanındaki çimenlikte kılınan cenaze namazından sonra tekbirler ve dualarla Şehitlik Tepesi’nde Türkiye’nin manevi mimarlarından Malatyalı Hacı Hayri Baba’nın Türbesinin kıble cihetine defnedilerek, kalabalık bir cemaatin eşliğinde ebedi yolculuğuna uğurlandı.



Merhum Ali Gedik hocanın cenaze namazının kılınması için konulduğu çimenlik alandaki tabutu, Nevruz ve Bahar Bayramı kutlamalarına rastlayan bu günlerde sanki bir bahar çiçeği ve cenaze namazına katılan cemaat ise o nadide çiçeğin adeta yaprakları gibiydi.



Cenaze sırasında helalleşme Fikret İnan hoca tarafından yapıldı. Cenaze namazını Gazeteci Yazar Mehmet Emin Koç kıldırdı.



Merhum Gedik'in cenaze törenine, BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Kızılayı Genel başkan Yardımcısı Fuat Adıgüzel, Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Rize Şar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Salih Türkyılmaz, Ahi Evran Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Recai Genç’in yanı sıra, yakınları, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Merhum Ali Gedik Hoca ile 50 yılı aşkın 'dava, gönül ve fikir dostluğu' içinde olan dava arkadaşı Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın çok üzgün olduğu görüldü.



Merhum Ali Gedik Hoca, ‘Müslüman Türk Gençlik Modeli’ni uygulayarak, Büyük Türk-İslam Gençliği’ni eğitmek üzere ömrünü bu dava uğrunda harcadı. Türkiye'nin dört bir köşesinde binlerce genç yetiştirdi. Birçok kitabının yanında binlerce makale yazdı. Ehli Sünnet’e göre; Ehli Beyt sevgisi ile yaşadı ve öylece bu dünyadan göçtü.



Eğitim-Yazar Ali Gedik Hoca'ya Allah'tan Rahmet ve Sevenlerine de Sabırlar Diliyoruz.




HABER-FOTOĞRAF: TRABZON HABER AJANSI – 22.03.2011 SALI


CENAZEDEN BAZI FOTOĞRAFLAR
















 FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 22.03.2011 SALI

Hiç yorum yok: