20 Mar 2011

AK PARTİ TRABZON'DA TEMAYÜL HEYECANI


AK Parti Trabzon’da bugün (20 Mart 2011 Pazar) temayül yoklaması heyecanı yaşanıyor. Oylama halen devam ediyor, saat 17.00' de oylama sona erecek.


Yaklaşan 12 Haziran milletvekilli seçimleri öncesi siyasi partilerde büyük hareketlilik var.


Aday adaylık başvurularının geçtiğimiz günlerde tamamlanan AK Parti'de bugün temayül yoklaması heyecanı yaşanıyor. AK Parti’de milletvekilliği için 40 aday adayı başvurusu yapıldı. Temayül yoklamasında yaklaşık 2 bin civarındaki teşkilat mensubu, milletvekilliği listesinde aday olarak görmek istediği 6 isim için oy kullanıyor.


Dünkü temayül yoklaması öncesi; AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzon Milletvekili aday adayları ile Cephanelik Restorant'ta bir araya geldiği toplantıya, TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mükerrem Şahin, Nuri Kabataş ve Adnan Cevher’in dışındaki bütün aday adayları tam kadro katıldı.


AK PARTİ'DE TEMAYÜL HEYECANI


Trabzon'da 34, Artvin'de 18, Rize'de 15, Bayburt'ta 12, Giresun'da 24 AK Parti milletvekili aday adayı, bugün teşkilat temayül yoklamasında, başbakanın gözüne girebilmek ve kendilerine milletvekilliği yolunu açabilmek için partilerinden destek isteyecek.


OYLAMA İŞLEMİ BAŞLADI


AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı temayül yoklaması başladı. Oy verme işlemi sakin bir biçimde devam ederken adaylarda teşkilatlardaki arkadaşlarıyla sohbet ediyor ve son dakikalarını da oya çevirmeye çalışıyor.


TEMAYÜL YOKLAMASI TEK BAŞINA KRİTER DEĞİL


Seçim İşleri Başkanı Sait Gürsoy da, temayül yoklamasının usul ve esasları hakkında bilgi verdi.


Gürsoy; "Bu yoklamanın sonuçları adaylıkla ilgili değerlendirmede tek başına bir kriter teşkil etmediği gibi herhangi bir şekilde hak da teşkil etmez." diye konuştu.


KİMLER BAŞBAKAN'IN GÖZÜNE GİREBİLECEK?


Temayül yoklaması her ne kadar tek başına bir etken olmasada merkez için önemli bir seçim kaynağı.AK Parti merkezi teşkilatların sesini kulak arkası edemeyeceği bir gerçek.Bu oylamada öne çıkan isimlerin milletvekilliğinde özellikle sıralama konusunda Başbakana önemli fikirler verecek..


REKOR SAYIDA ADAY ADAYI


İşte temayüle katılan adayların alfabetik listesi !


ADEM KELEŞ
ADNAN CEVHER
AHMET ÇUBUKÇU
AHMET METİN GENÇ
ARİF KORKMAZ
AYDIN BIYIKLIOĞLU
AYŞE SULA KÖSEOĞLU
BERRİN KARANİS
ERDOĞAN BAYRAKTAR
HAKAN USTA
HASAN ÇEBİ
İBRAHİM KESKİN
İSMAİL HASAN ÇEBİ
MAZHAR YILDIRIMHAN
MEHMET ALEMDAR
MEHMET ARSLAN
MEHMET ÇELİK
MEHMET ÇEVİK
MUHAMMET BALTA
MUHAMMET HAMZAÇEBİ
MUSTAFA DEMİR
MUSTAFA DURSUN
MÜKERREM ŞAHİN
NEVZAT ÇABUK
NURİ KABATAŞ
NUSRET YILMAZ
OKTAY SARAL
OSMAN KAYA
PINAR ÖZBAYRAK
SALİH CORA
SEBAHATTİN YAZICI
SELAMİ ATEŞ
YILMAZ BÜYÜKAYDIN
ZEYNEP ÇEBİ


OY VERME İŞLEMİ NE ZAMAN BİTECEK, SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Oy verme işlemi akşam saat 17.00’ de sona erecek. Sonuçların ise akşam saat 20.00’lerı bulması bekleniyor. Oy verme işlemleri gizli şekilde kapalı zarf usulüyle yapılmakta. Sandıklardan çıkacak ilk 6'nın kimler olduğu merakla bekleniyor.


KAYNAK HABER: www.trabzondanbak.com - 20.03.2011 Pazar

Hiç yorum yok: