22 Mar 2011

GÖNÜL ERLERİNDEN EĞİTİMCİ-YAZAR ALİ GEDİK HOCA, HAKK’A YÜRÜDÜ


Türkiye’nin tanınmış İlim, Fikir ve Gönül erlerinden, İslam'ın yılmaz savunucusu, büyük dava adamı, binlerce mücahit genci yetiştiren, BTP Genel Başkan Yardımcısı, Eğitimci-Yazar Ali Gedik Hoca(67), tedavi gördüğü İstanbul Meltem Hastanesinde dün hayata veda ederek, Hakk’a yürüdü.



Edinilen bilgiye göre; İstanbul’da vefat eden Ali Gedik Hocanın cenaze namazı bugün (21.03.2011 Pazartesi Günü) öğle namazını müteakip İstanbul Bayrampaşa Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından cenazesi İstanbul’dan Trabzon'a getirildi.


Merhum Ali Gedik Hoca’nın cenazesi yarın (22 Mart 2011 Salı Günü) Akçaabat’ta öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Gönül Sultanlarından Malatyalı Hayri Baba’nın Türbesinin yanında(Akçaabat Şehitlik Tepesi) toprağa verilerek, ebedi yolculuğuna uğurlanacak.


Ali Gedik Hoca, yaklaşık 1.5 yıldan beri İstanbul Güngören'deki Meltem Hastanesi'nde kanser tedavisi görmekte idi.


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Vekili, Bağımsız Türkiye Partisi'nin İkinci Genel Başkanı Ali Gedik 67 yaşındaydı. Uzun süredir İstanbul Özel Meltem Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Ali Gedik, pazar günü sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Ali Gedik, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'la birlikte 50 yılı aşkın 'dava, gönül ve fikir dostluğu' içindeydi.

Ömrünü Büyük Türk Gençliğini eğitmek üzere kutlu yolculuğuna başladı. Türkiye'nin dört bir köşesinde binlerce gence ‘Müslüman Türk Gençlik Modeli’ni aşılamaya çalıştı.

Ehli Beyt’e ve Ehl-i Sünnet’e uygun olarak yaşayan Eğitim-Yazar ve Allah(C.C.) dostu Ali Gedik Hoca'ya Allah'tan rahmet, sevenlerine sabırlar diliyoruz.




EĞİTİMCİ- YAZAR ve GÖNÜL ADAMI
ALİ GEDİK KİMDİR?



67 yaşında hayata veda eden Gedik, 1945 yılında Gümüşhane'de doğdu.


Erzurum İmam Hatip Lisesi'nin ardından Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Ve burada BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile yakın dost oldu.


Trabzon İmam Hatip Lisesi, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. Yayın hayatına 1982'de başlayan İcmal dergisinde ve 1986 yılında yayın hayatına başlayan Öğüt dergisinde de yazılar yazdı, başyazarlık yaptı.


1991 yılından itibaren dönemin öncü haber ve fikir dergilerinden Mesaj dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 1992'de yayın hayatına başlayan Mesaj TV'de programlar gerçekleştirdi. Meltem TV'de ve Mesaj TV'de üst yöneticilik yaptı.


27 Kasım 1997'de yayın hayatına başlayan Yeni Mesaj gazetesinin yönetici ve yazar kadrosu içinde yer aldı. Hastalığı ilerleyene kadar yazılarına aksatmadan devam etti.


Meltem Kolejleri'nin kurucu genel müdürü olarak, Türk eğitimine hizmet etmeye devam eden Gedik, 25 Eylül 2001 yılında kurulan Bağımsız Türkiye Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.


İlk Genel Başkan Ata Selçuk'un ardından genel başkanlık görevine seçilen Ali Gedik, bu görevini Ağustos 2002'de BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a devretti. Ali Gedik, 2002 ve 2007 yıllarındaki milletvekilliği seçimlerinde İstanbul'dan aday oldu.

Hiç yorum yok: