12 Mar 2011

KADINLARA ‘ÖFKE VE ÖFKE KONTROLÜ’ SEMİNERİ VERİLDİ


Trabzon Erdoğdu Toplum Merkezi’nde kadınlara yönelik 2. ‘Öfke ve Öfke Kontrolü’ semineri düzenlendi.



Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın önderliğinde kadınların bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla organize edilen eğitim kampanyası kapsamında Erdoğdu Toplum Merkezi’nde; kadınlara yönelik ‘Öfke ve Öfke Kontrolü’ semineri düzenlendi.


Seminere Psikolog Sezgin Natir, Şükran Turhan Kabak, Sosyolog Esengül Kibar ve yaklaşık 50 kadın dinleyici katıldı.


Sema Kızılcık’ın evlere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Toplum Merkezi'ndeki kadınların ihtiyaçlarına göre belirlenen seminerlerden ilki Trabzon Toplum Merkezi’nde Kadınların Hukuksal Sorunları hakkında olmuştu.



‘Öfke ve Öfke Kontrolü’ adı altında gerçekleşen seminerlerin ikincisini Psikolog Sezgin Natir verdi.


Psikolog Sezgin Natir, seminerde kadınlara, öfkelerini ortaya çıkarmada yaşadıkları problemler ve nelere öfke vermeleri konularında detaylı bilgiler verdi.


Sosyolog Esengül Kibar ise, kadınların her yönden bilinçlendirilmesi, ihtiyaç duydukları alanlarda eğitilerek insan ve insan ilişkileri konularında güçlendirilmeleri yönünde aile yapılarına katkı sağlayacak olan bu eğitimlerin Bayan Kızılcık’ın himayesinde devam edeceğini ifade etti.


Sosyolog Esengül Kibar, Kadınların aile içi iletişimlerinin artmasına, psikolojik ve sosyal iletişimlerinin iyileşmesine yaptıkları ve yapacakları katkıdan dolayı, bu eğitime olanak sağlayan ve öncülük eden Sema Kızılcık’a teşekkürlerini ifade etti. (VB – 11.03.2011)

Hiç yorum yok: