2 Mar 2011

“BİR TUĞLA GETİRENE BİR BAŞ FEDA”

Trabzon İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantıları başladı. Meclis Başkanı Revi, Al Rubeaan grubuna otel yapılmak üzere Yalıncak’ta İl Özel İdaresi’nce tahsis edilen arsı ihalesi ile ilgili olarak; “Trabzon çok tartışarak, konuşarak zaman kaybediyor. Şimdi çalışma zamanı” dedi.


Revi; “Bu şehre bir tuğla getirene bir baş feda olsun” şeklinde konuştu..


Trabzon il genel meclisinin Mart ayı toplantıları başladı. Meclis özellikle şehrin gündeminde bulunan otel arazi ihalesi ile ilgili gelişmelerin gölgesinde çalışmalara başladı. Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresinde tahsisi yapılan arsanın onayında İl Genel Meclisinin süreci elindeki yetki ve sorumlulukla kullanacağını ifade etti.


Revi, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;


“Trabzon için elimizin altın ataşı koyuyoruz. Birçok kuruma kişiye yer arsa ve bina tahsisi yaptık. Bunları kamuoyu biliyor. Şehrin her türlü menfaatleri için taşın altına elin konulması her halde bu olsa gerek.


İl Genel Meclisi olarak Trabzon’a bir tuğla getirene duvara bir taş koyana bir istihdam kapısı açına bizim yapacağımız tek şey olabilir. Kırmızı halı sermek.. O nedenle biz sermayenin yerlisi ya da yabancısı diye bir ayırım gözetmiyoruz.


Otel yapımı ile ilgili ihale komisyonunun kararı onanmak üzere İl Genel Meclisine gönderilmiştir. Meclisimiz de süreci kendi yasal sorumlulukları ve yetkisini kullanarak tamamlayacaktır. Kuşkusuz bu tür yatırımlarda Trabzon kamuoyunun sesini çıkarması, düşüncelerini paylaşması çekinceleri hakkında önerilerde bulunması, en doğal hakkıdır. Ama bilinmelidir ki, çok konuşarak değil, çok çalışarak Trabzon’un kabuğunu kırar, ayaklarındaki prangaları sökeriz” dedi.


Revi, özellikle kırsal alanda çevre duyarlılığı konusunda İl Özel İdaresi’nin iştirakleri arasında şer alan TRABRİKAB’la verimli bir iş birliği içerisinde olduklarını belirterek;


“Trabzon’da 460 köyümüzde çöp toplamaktayız. Bu eylemi gerçekleştirmek için 2181 adet çöp konteyniri satın aldık.


2010 yılında içme suları için; 189.060 m boru, 3.500 kg demir ve 25.000 kg çimento verilmiştir. 476 adet köyümüzden 411 adedinin köy yerleşik alanı ve civarı çalışması tamamlanmıştır.2011 yılı bütçesinden diğer kurumlara 7.360.00 TL ödenek ayrılmıştır. İl Özel İdaremizin ve onun karar organı meclisimizin sadece köylerin sorunlarıyla ilgilenen bir yapısı olmadığının en güzel örneğidir” dedi.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 01.03.2011

Hiç yorum yok: