15 Eyl 2011

TRABZONSPOR, İTALYA'DA TARİH YAZDI



Trabzonspor, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. 


ZAMAN - Mahmut Burak Bürkük MİLANO - 15.09.2011
 
Milano'da İnter'e konuk olan Karadeniz fırtınası, Celustka'nın golüyle Giuseppe Meazza Stadı'nı İtalyanlara dar etti: 0-1. 28 yıl sonra yine bir 14 Eylül günü rakibini aynı skorla geçen temsilcimiz, Devler Ligi'ndeki ikinci maçını 27 Eylül'de kendi sahasında Fransız ekibi Lille ile oynayacak.

Trabzonspor, tam 28 yıl sonra bir kez daha İnter'le kozlarını paylaştı. Yine bir 14 Eylül akşamı İtalyan devine hüsran yaşattı. Temsilcimiz, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'ndaki güçlü rakibi İtalyan devi İnter'i Çek savunmacısı Celustka'nın golüyle mağlup etti.

Bordo-Mavililer, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımına 2-0 ve 1-1'lik sonuçlarla elenip yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldı. Athletic Bilbao ile 0-0'ın rövanşında Türk Telekom Arena Stadı'nda yapacağı maçı beklerken de şike soruşturması sebebiyle UEFA tarafından, Fenerbahçe'nin turnuva dışına itilmesiyle kendisini yeniden Devler Ligi'nde buldu. Dün de tarihinde ilk kez İnter'le Şampiyonlar Ligi grup mücadelesine çıktı.

Karadeniz ekibi, ilk yarıda kontrollü bir oyun ortaya koydu. Savunma güvenliğini ön planda tutmaya çalışan ve hücumda çoğalamayan temsilcimiz, özellikle ilk 30 dakikalık bölümde rakibine etkili pozisyon vermedi. Bu bölümün ardından ev sahibi İnter, oyunda etkisini artırdı. Rakip takım, özellikle Zarate ile gol pozisyonlarına girmesine rağmen Tolga kalesinde devleşti. İki takım soyunma odasına 0-0'lık neticeyle girdi.

İki takım da oyuncu değişikliği yapmadan ikinci yarıya başladı. Trabzonspor, ikinci 45 dakikada biraz daha ataktı. Özellikle 72. dakikada Bordo-Mavili ceza sahası içinde Milito, Tolga ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli golcünün vuruşunda başarılı file bekçisi mutlak golü önledi. Bu kurtarış, galibiyetin de habercisi gibiydi. Pozisyondan dört dakika sonra tüm Türkiye'yi sevince boğan gol geldi. Ceza sahasına yapılan ortada kafayla indirilen topa Halil gelişine vole yaptı. Top üst direkten döndü. Takip eden Celustka'nın güzel vuruşunda meşin yuvarlak köşeden filelerle buluştu.

Bundan 28 yıl önce yine 14 Eylül'de İnter'i Avni Aker'de 1-0 yendikten sonra deplasmanda 2-0 mağlup olan Trabzonspor, o zamanki ismiyle UEFA Kupası'ndan elenmenin üzüntüsünü yaşamıştı. Bordo-Mavili ekip, dünkü galibiyetle Türkiye'yi mutlu etti. Temsilcimiz, Devler Ligi'nin ikinci karşılaşmasında 27 Eylül'de kendi sahasında Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak.

İnter: 0
Trabzonspor: 1

INTER: Julio Cesar 6, Jonathan 6, Lucio 6, Ranocchia 6, Nagatomo 6, Obi 4 (Dk. 55 Alvarez 3), Cambiasso 6, Zanetti 6, Sneijder 3, Pazzini 4 (Dk. 55 Milito 3), Zarate 6.

TRABZONSPOR: Tolga 8, Celustka 8, Glowacki 7, Giray 7, Cech 7, Colman 7, Zokora 7, Serkan 8, Alanzinho 5 (Dk. 64 Sapara 4), Halil 6 (Dk. 88 Aykut ?), Henrique 7.

GOL: Dk. 76 Celustka

SARI KARTLAR: Nagatomo, Zarate / Giray, Alanzinho, Halil, Cech
HAKEMLER: Stefan Johannesson 7, Stefan Wittberg 7, Magnus Sjoblom 7 (İsveç)

STAT: Giuseppe Meazza

BURAK, ADRİAN VE VOLKAN YOK

İtalya'ya 20 kişilik futbolcu kadrosuyla gelen Trabzonspor'da cezalı oyuncular Burak ve Adrian ile sakatlıkları bulunan Onur, Piotr Brozek, Barış Özbek, Barış Ataş ve Tayfun Cora ile önceki takımı Bursaspor'da Avrupa kupası maçına çıktığı için Şampiyonlar Ligi grup maçlarında oynayamayacak Volkan Şen, takımda yer alamadı. Slovak oyunculardan sadece Marek Cech ilk 11'de sahaya çıktı.

GÜNEŞ, TRİBÜNE ÇIKTI

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao ile deplasmanda yaptığı maçta kırmızı kart görerek karşılaşmanın hakemi tarafından tribünlere gönderilen ve daha sonra 2 maç ceza alan Teknik Direktör Şenol Güneş, bu karşılaşmada yedek kulübesinde yer alamadı. Güneş'in karşılaşmayı tribünden izlemek zorunda kalması sebebiyle takımı yardımcı antrenör Ünal Karaman yönetti.

ŞENER, BU SEZON İLK KEZ

Futbolda şike soruşturması kapsamında bir süre önce konulan yurtdışına çıkış yasağı kaldırılan Trabzon Başkanı Sadri Şener de maçı izledi. Bu sezon Avrupa kupalarında Benfica maçı için Portekiz'e, A. Bilbao müsabakası için de İspanya'ya gidemeyen Şener, dün takımını İtalya'da yalnız bırakmadı. Bu arada Trabzon'un İnter ile yaptığı karşılaşmayı yaklaşık 3 bin Bordo-Mavili taraftar da tribünden izledi.

Hiç yorum yok: