6 Eyl 2011

HACISALİHOĞULLARI DÜZKÖY YAYLASI KAMENA’DA TOPLANDILAR


Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan ve geniş bir yelpazeye sahip ailelerden olan Hacısalihoğulları; bu yılda da Trabzon’a bağlı Düzköy (Haçka) Yaylası Kamena Mevkiinde, 4. Birlik Toplantısı için 04 Eylül 2011 Pazar Günü bir araya geldiler.

 
Türkiye’de geniş bir yelpazeye sahip ailelerden olan Hacısalihoğulları; ‘Hacısalihoğulları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 04 Eylül Pazar Günü 10:00-13:00 saatleri arasında düzenlediği 4. Birlik Toplantısı olan Trabzon’a bağlı Düzköy (Haçka) Yaylası KAMENA "YAYLA ŞENLİĞİ"ne Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan Hacısalihoğulları katıldılar.

 
Türk ve İslam hamuruyla yoğrulmuş, bozkır ve yayla kültürünü özümlemiş Hacısalihoğulları, Alparslan’ların, Kılıçarslan’ların, Osman ve Orhan Gazilerin, Yavuz Sultan Selim ve Kanunilerin torunları olarak, birlik ve beraberlik için Anadolu Türk-İslam Birliğinin ve bağımsızlığının teminatı olmanın verdiği şevkle Dernek Başkanlığının çağrısını duyanlar Trabzon’a bağlı Düzköy (Haçka) Yaylasında otağ kurdu.

Bu yıl ki yayla buluşmasına organizasyon eksiklikleri, havaların sisli ve soğuk oluşu ve ayrıca buluşmanın Geleneksel Honefter Yayla Şenliği’ne rastlaması nedeniyle önceki yıllar kadar kalabalık toplanmasa da ta uzak illerden bile katılanların katılımı ile Hacısalihoğulları doyasıya eğlendi, mangal yaptı ve yarınlara umut verdiler.

ARŞİV: 11 Temmuz 2010-M.Yavruoğlu
 
Hacısalihoğullarının buluşmasına Gümüşhane’deki başarılı projeleri ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Vali Enver Salihoğlu’nun beklenmedik bir şekilde takdir yerine Merkeze alınmasının burukluğu yaşandı.

Tarihi buluşmada, ebediyete irtihal edenler rahmetle anıldı, anılar tazelendi. Aile fertleri ve gençler birbirleriyle tanıştı, birlik ve beraberlik tohumları ekildi.

Hacısalioğulları gelecek seneye daha güçlü olarak bir araya gelmek üzere sözleşerek, vedalaştılar.

TRABZON HABER AJANSI – 04 Ağustos 2011 Pazar

Hiç yorum yok: