20 Eyl 2011

AHİ EVREN’DE ÜÇ BOYUTLU KALP ULTRASONOGRAFİ CİHAZI HİZMETTE


Trabzon İli ve Karadeniz Bölgesinde; kalp ve damar hastalıklarında tedavi ve araştırma hizmetini başarı ile yürüten Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp-Damar Cerrahi Eğitim Araştırma Hastanesi (G.K.C.E.A.H), tıptaki en son gelişmeleri de yakından takip ederek anında vatandaşların hizmetine sunuyor.

 
Modernizasyon ve ekipman açısından kendi ile eşdeğer büyük il merkezlerinde ki kalp hastaneleri ile güçlü rekabet edebilir seviyede bulunan Ahi Evren Kalp Hastanesinde en son olarak üç boyutlu kalp ultrasonografisi bölge halkımız için hizmete sunulmuştur.

DAHA KOLAY, GÜVENLİ, HIZLI TEŞHİS ve TEDAVİ

Üç boyutlu kalp ultrasonografisi; ekokardiyografi cihazı ile daha kolay, daha güvenli hızlı teşhis ve tedavi yapılmaktadır.

*Yapay Kalp Kapağı Hastalıkları,
*Romatizmal Kalp Kapağı Hastalıkları,
*Kalp Deliklerinin Tanısı ve Tedavisi,
*Bazı Çok Özel Kalp Kapağı Hastalıkları,
*Kalp Deliklerine Anjiyografisi

Çocuk Kalp Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Uçar tanı araştırması yaparken

Kalp ultrasonografisinde en son teknoloji olan üç boyutlu ekokardiyografi cihazından özellikle; yapay kalp kapağı hastalıkları, romatizmal kalp kapağı hastalıkları ve kalp deliklerinin tanısı ve tedavisinin yapılmasında önemli derece de yararlanılmakta ve bazı çok özel kalp kapağı hastalıkları ve kalp deliklerine anjiyografide uygulanacak işlemler kalbin üç boyutlu olarak anatomisini gösteren ekokardiyografi cihazı ile artık çok daha kolay ve daha güvenli olarak yapılıyor.

Karadeniz bölgesinde tek, Türkiye genelinde ise birkaç tane benzeri bulunan üç boyutlu ekokardiyografi cihazı Ahi Evren Kalp Hastanesinde; Çocuk Kalp Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Uçar Hoca’nın yönetiminde halkın hizmetine girmiştir.

19 Eylül 2011

Hiç yorum yok: