22 Eyl 2011

"DOĞU KARADENİZ" KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI


Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Doğu Karadeniz' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.68 fotoğraf sanatçısının 732 eserle katıldığı yarışmada birinciliği Trabzon'dan Hasan Alper Eryiğit kazandı.

 
Merkezi Trabzon'da bulunan ve Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illeri belediyelerinin üyesi bulunduğu Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nce bu yıl ilki düzenlenen fotoğraf yarışmasında Doğu Karadeniz'in tarihi ve kültürel zenginliklerini fotoğraf sanatının görsel gücü ile birleştirerek tanıtılması amaçlandı.

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Ali KOÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi. Fotoğraf Bölümü Öğretim üyesi Fuat Altın Fotoğraf Sanatçısı Hüsna Altın, Fotoğraf Sanatçısı Hadi Aslan ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Reşat Sümerkan'dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu; 7 eseri ödüle, 43 eseri sergilenmeye ve 50 eseri de Birlik tarafından satın alınarak, takvim, broşür, katalog gibi çalışmaları için kullanmaya uygun buldu.

Yarışma sonucu Trabzon'dan Hasan Alper Eryiğit birinci olarak 3 bin, ikiciliği Van'dan katılan Ahmet Fatih Sönmez kazanırken 2 bin, üçüncülüğü Trabzon'dan katılan Ali Mermertaş alırken bin 500 TL ödül kazandı.

Jüri Özel Ödülüne Gümüşhane'den Mustafa Zengin layık görülürken İstanbul'dan Sema Toroman, Kocaeli'den Tevfik Kudu ve Trabzon'dan Ozan Gömleksiz mansiyon almaya hak kazandı. Yarışmada Jüri özel ödülü kazana yarışmacıya bin TL, mansiyon kazanan yarışmacılara da beş yüz TL para ödülü verildi.

Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk düzenlenen yarışmada seçilen fotoğraflarla Doğu Karadeniz'in il ve ilçelerinin tanıtılması için iyi bir arşiv oluşturulduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği olarak bu yıl ilkini düzenledikleri 'Doğu Karadeniz' konulu fotoğraf yarışmasıyla bölgenin tarihini, kültürünü, yaşamını ve sosyal özelliklerinin fotoğraf sanatı ile birleştirerek ortaya çıkarmayı amaçladıklarını kaydederek,

"Yarışma sonucu ortaya çok güzel eserler ortaya çıktı. Bu önemli kültür ve sanat etkinliğine katılan fotoğraf sanatçıları ile jüri üyelerine ve Doğu Karadeniz Birliği'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TB - 21 Eylül 2011 Çarşamba

Hiç yorum yok: