20 Eyl 2011

BAKAN YILDIZ: “RUMLAR SONDAJA BAŞLARSA BİZDE PETROL ARAMAYA BAŞLARIZ”


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramak için sondaj çalışması başlatacağı haberlerine ilişkin olarak, "Sondaj başlaması halinde Türkiye'de bölgede petrol aramaya başlar" dedi.

Basın mensuplarını kabulde konuşan Bakan Yıldız, Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz'de doğalgaz sondaj çalışmasına girişmesi halinde Türkiye'nin de buna mukabil olarak bölgede petrol aramaya başlayacağını bildirerek, sismik araştırma gemilerine Türk donanmasının da eşlik edeceğini duyurdu.

Kıbrıs Rum yönetimi, Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmasının başlatılacağını duyurmuştu. Konuya ilişkin açıklama yapan Enerji Bakanı, "Onlar bunu yaparsa bizde petrol arama çalışması başlatırız" diyerek Türkiye'nin atacağı adımı ortaya koydu.

Bakan Yıldız, nerede petrol aranacağı konusunda ise, Tüm Kıbrıs adası etrafında arayacaklarını belirtti. İsrail'in Rumlarla doğalgaz arama konusunda işbirliğine girecek olmasının Türkiye-İsrail ilişkilerine herhangi bir yarar getirmeyeceğini kaydeden Yıldız, Türk vatandaşın onurunun daha önemli olduğunu belirterek, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi halinde ancak enerji konusunda işbirliğinin sağlanabileceğini ifade etti. (CİHAN)

ZAMAN

Hiç yorum yok: