18 Tem 2011

TÜM TÜRKİYE, 13 ŞEHİT İÇİN AYAKTA…


Diyarbakır Silvan'da PKK'lı hainlerce Şehit edilen 13 asker için Türkiye'nin her yerinden milyonlarca insan sokaklara döküldü.



ANKARA
Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit edilmesini tepki gösteren binlerce kişi Anıtkabire yürüdü.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta organize olan binlerce Ankaralı Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit edilmesini protesto için Kızılay'da toplandı. 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Mecliste PKK istemiyoruz, şeklinde slogan atan grup tekbir getirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde kortej oluşturan gruplar yapılan konuşmaların ardından Anıtkabire doğru yürüyüşe geçti. GMK bulvarı Tandoğan güzergahını isteyen grup binlerce Başkent'li terörü lanetleyen sloganlar atarak ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabire yürüdü. Vatandaşlar teröre protesto eden eyleme alkışlarla destek verdi. Anıtkabire basın mensupları alınmadı.

İSTANBUL
Terör örgütü PKK militanlarının pusu kurarak şehit ettiği 13 asker için yaklaşık 5 bin kişi, Taksim Meydanı'nda bir araya gelerek Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Türk bayrakları açarak terörü lanetleyen grup İstiklal Caddesi'nde zaman zaman durarak İstiklal Marşı okudu.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın kurduğu pusuda şehit olan 13 asker için dün bir yürüyüş düzenlendi. Başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde duyurulan yürüyüşe sıcak havaya rağmen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar İstiklal Marşı okuduktan sonra saat 14:00'te yürüyüşe geçti. "Türk Kürt Kardeştüir, PKK Kalleştir" ve "Vatan için ölmeye hazırız" pankartları açan grup İstiklal Caddesi üzerinde zaman zaman durarak İstiklal Marşı okudu. PKK aleyhine sloganlar atarak terörü lanetleyen gruba, esnaflar da işyerlerine bayrak asarak destek verdi. Galatasaray Meydanı'na gelen grup, burada da İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

JDM İstanbul Motor Sporları Kulübüne üye bir grup genç de otomobilleriyle konvoy oluşturarak terörü protesto etti. Pendik Green Park Otel önünde toplanan grup oluşturulan konvoy ile sahil şeridinden Bağdat Caddesi'ne gitti. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan grup, BAğdat Caddesi girişinde ise "Bayrak inmez diyen şehit ölmez diyen birileri var'' yazılı pankart açtı. ''Kadıköy uyuma şehidine sahip çık'', ''Mecliste PKK istemiyoruz'', ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''Hepimiz Mehmediz, PKK'ya yeteriz'', ''PKK Meclis'te komutanlar nerede?'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''PKK şaşırma sabrımızı taşırma'', ''Dişe diş, kana kan, intikam, intikam'', ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Tayyip oğlunu askere gönder'' ve ''Her Türk asker doğar'' şeklinde sloganlar atan grup Galippaşa Camisi önünde şehitler için 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Vatandaş da protestoya destek verdi.

TAKSİM'DE OLAYLAR ÇIKTI

Taksim'deki şehit protestosu dağılımında olaylar çıktı. BDP il binasına yürümek isteyen grup ile BDP oldukları tahmin edilen bir başka grup karşı karşıya geldi. Tarlabaşı'nda karşılaşan gruplar birbirlerine taşlarla saldırdı. Polis biber gazıyla müdahale ederek grupları dağıtmayı başardı. Ara sokaklarda grupların birbirine taşlı saldırısı devam ediyor.

İZMİR
İzmir'de bazı sivil toplum örgütlerince, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısını protesto yürüyüşü düzenlendi.

Protesto yürüyüşü için Konak Meydanı'nda toplanan grup, ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Kahrolsun PKK'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Vatan sana canım feda'', ''Mecliste PKK istemiyoruz'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Dişe diş kana kan intikam'' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan grup, burada da terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Gruptakiler, bir şehit babasının mektubunun okunması ve şehitler için Fatiha okunmasının ardından dağıldı.

ÇANAKKALE
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 13 askerin şehit olması 2'si ağır 7 askerin de yaralanması ile sonuçlanan terör olayının ardından Facebook sosyal paylaşım sitesinden haberleşen Çanakkaleliler Cumhuriyet meydanında şehitlere sahip çıkarak teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Öğle saatlerinde Cumhuriyet meydanında bir araya gelen yaklaşık 500 Çanakkaleli ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak terörü lanetledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nı okunması ile başlayan teröre tepki yürüyüşü öncesi bir konuşma yapan Emekli Öğretmen Yusuf Özkan, "Bugün burada toplanan sessiz insanlarımız artık Türk milletini dalmış olduğu gaflet uykusundan uyandırmak için burada bulunuyor" dedi. Ardından yaklaşık 500 kişi ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet meydanından başlamak üzere kordon boyunda sloganlar atarak yürüyüş yaptı. "Genelkurmay duy bizi, askere al hepimizi, "Şehitler Ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" şeklinde sloganlar atan vatandaşlara yoldan geçen diğer vatandaşlar da katıldı. Araçları ile geçen vatandaşların korna çalarak destek verdiği yürüyüş Aynalı Çarşı bölgesinde devam etti. Tarihi aynalı çarşının önünden geçerken "Çanakkale içinde aynalı çarşı, ana ben gidiyorum düşmana karşı" türküsünü yüksek sesle söyleyen Çanakkaleliler teröre tepki yürüyüşlerini Cumhuriyet meydanında noktaladı. Yürüyüş olaysız olarak sona erdi.

MALATYA
Malatya'da teröre karşı yürüyüş gerçekleştirildi. Sosyal paylaşım sitesi Face Book'da anlaşan ve bir araya gelen genelde gençler oluşan yüzlerce kişi, terörü lanetledi.

Terör ve son olarak 13 Mehmetciğimizin şehit edilmesine tepki gösteren ve Facebook'da anlaşan ve saat 14,00'da valilik binası önünde bir araya gelen gençler, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Valilik önünden Atatürk Caddesi, kanalboyu ve Kernek meydanından Fuzuli Caddesi ve PTT önüne gelen grup, burada, şehit askerler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı okudular ve sonra dağıldılar. Yürüyen gençer Atatürk Caddesi'ne geldiklerinde Ülkü Ocaklarının gençleri de yürüyüşe dâhil oldu.

Polisin geniş önlem aldığı yürüyüşde, PKK ve terörist başı aleyhine sloganlar atıldı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" , "Hepimiz askeriz PKK'ye yeteriz" diye sloganlar atan ve sık sık tekbir getiren yürüyüş yapanlar, 10'ncu yıl marşını da hep birlikte okudular. Yürüyüş yapanlar daha sonra dağıldı.

GİRESUN
Giresun'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen bir grup genç "Şehide Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüş için ellerinde Türk Bayrakları ile Bulancak durağındaki parkta bir araya gelen grup, PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. Bulancak Durağı'nda şehitler anısına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk Bayrakları, ve "Bir Mehmet ölür,bin Mehmet doğar", "Kahrolsun PKK", "Giresun uyuma, şehidine sahip çık" dövizleriyle PKK aleyhine sloganlar atarak Gazi Caddesi'ne doğru yürüdü. Çevredeki vatandaşların da destek verdiği grubun yürüyüşü Debboy mevkiinde sona erdi.

ERZURUM
Diyarbakır'da teröristlerce şehit edilen 13 asker için binlerce Erzurumlu, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütünü tel'in yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erzurumlular, şehitlere saygı, terör örgütüne telin yürüyüşü yaptı. Bosna Caddesi'nden yürüyüşe geçen Erzurumlular İstasyon Meydanı'nda toplandı. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar terör örgütü aleyhinde slogan attı. 'Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Erzurum şehidine sahip çık' sloganları atan binlerce kişi, ellerindeki Türk Bayrakları ile Lalapaşa Medresesi önündeki Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Burada dağılmayan grup daha sonra Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar slogan atarak yürüdü. Saygı duruşu ve şehit askerlerin künyesinin okunmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Bu arada yürüyüş güzergâhındaki vatandaşlar evlerinin balkonundan protestoculara alkışla destek verdi.

TRABZON
Trabzon'da bir grup tarafından şehitleri anma ve teröre tepki yürüyüşü yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile Atapark'ta toplanan grup, buradan Atatürk Alanı'na doğru yürüyüşü geçti. Yürüyüş boyunca, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne mutlu Türküm diyene, Vatan sana canım feda" gibi sloganlar atan grup, teröre tepki gösterdi. Yürüyüşü Uzunsokak sonunda bitiren grup, şehitler için Fatiha okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

RİZE
Rize'de Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki kırsalda PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan 13 asker anısına yaklaşık bin kişinin katılımıyla "Teröre lanet" yürüyüşü yapıldı.

Çaykur Rizespor Taraftar Dernekleri öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı önünde yürüyüş öncesi yapılan konuşmada gruplar adına konuşan basın sözcüsü Şuayip Bozkurt, Türkiye'ye karşı dış mihraklar ve ülkedeki piyonların oynadığı bu oyunların gereğinin yapılmasını ve devletin bu konuda birtakım önlemler alacağını umduklarını söyledi. Türkiye'ye karşı oynanan oyunlar karşısında akılcı ve mantıklı hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Bozkurt, "Bunların amacı ülkeyi kaosa sürüklemektir. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Kürt, Laz, Alevi, Çerkez hepimiz kardeşiz etle tırnak gibiyiz. Türk bayrağı altında yaşayan herkes kardeştir. Bu bayrak Çanakkale'de, Gelibolu'da Sakarya'da kanını akıtmış şehitlerimizin kanıdır. Bu bayrak bizim ne kadarsa Diyarbakırlının da o kadardır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Rizeli Uyuma Şehidine Sahip Çık" sloganları atan katılımcılar il merkezinde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.

BODRUM
Bodrum İskele Meydanı'nda toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Her Türk asker doğar'' , ''Vatan sana canım feda'' sloganları atarak Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Çevredeki turistler ve esnafta yürüyüşe katılanlara alkışlarla destek verdi.

Belediye meydanında şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gruptakiler daha sonra belediye meydanında bir süre slogan attıktan sonra yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

NEVŞEHİR
Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesinin ardından Nevşehir'de Türk bayraklarıyla sokağa dökülen vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı.

Hain saldırıyı kınamak amacıyla ''Tek vatan tek bayrak'' yürüyüş düzenleyen grup, Borsa Kavşağında toplandı. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın", "Hepimiz Mehmet'iz" sloganları attı. Vatandaşlar da yürüyüş yapan gruba alkışlarıyla destek verdi. Atatürk Anıtı önünde şehitler anısına saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan kalabalık, İmralı Adası'nda hükümlü bulunan terer örgütü elebaşı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı.

Burada yürüyüşe katılan grup adına bir konuşma yapan Üniversite öğrencisi Tahsin Kaltakçı, "Bu ülkenin 13 askeri şehit olduğunda, televizyon kanalları normal yayınlarına devam ediyorsa, kimse 'benim milletim, benim devletim var' demesin. Şehit haberleri verilirken kanal değiştirilip eğlence programlarına dönülüyorsa o da 'bu ülkenin insanıyım' demesin. 'Ben Amerikalıyım, ben Avrupalıyım2 desin, ne derse desin" dedi. Konuşmanın ardından grup daha sonra dağıldı.

KÜTAHYA
PKK terör örgütü tarafından yapılan ve 13 askerin şehit olduğu hain saldırı, Kütahya'da da lanetlendi. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen protesto mitingi Zafer Meydanında yapıldı. Yaklaşık 500 kişilik grup, ellerindeki Türk bayrakları ile slogan atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık daha sonra Zafer Meydanında toplanarak hain saldırıyı slogan ve pankartlarla lanetledi. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Asım Okat, yaptığı basın açıklamasında, "Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanması, bu acıları çekmiş ve çekmeğe devam edecek olan camiamız yüreklerini bir kez daha derinden yaralamıştır. Devletimize kurşun sıkanlara, bölücü terör unsurlarının siyasi uzantılarına, onlara destek veren siyasi odaklara, şehitlerimizin kanı üzerinden pazarlık yapma hevesinde olanlara, demokrasi ve özgürlükler adına akılları bulandıran kendilerini aydın sananlara, şehitler ve gaziler için yürekleri yanmayanlara, eli kanlı çocuk katilini muhatap alanlara, ona sayın diyebilenlere, faili meçhul diye yırtınıp şehitlerimizin katillerini yüceltenlere, 'PKK terör örgütüdür' diyemeyenlere, nefretle kınamıyor ve lanetliyoruz. Bu zamana kadar camiamızın kaygıyla izlediği terörle mücadele ve açılım süreci ne yazık ki akan kanları durdurmaya yetmemiş, tek vatan tek bayrak altındaki birlik ve beraberliğimize gölge düşürür hale getirmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin annelerinin gözyaşlarına kurban oluruz. Tarih boyunca da bu uğurda akıtılan gözyaşlarıyla ay yıldızımız semalarda özgürce dalgalana bilmektedir. Şehit ailesi ve gazi olmak bizler için onur ve şeref kaynağıdır. Unutmayalım ki şehitlerimiz tüm ulusumuza mal olmuş evlatlarımızdır. Bir an olsun kendimizi o şehit ailelerinin yerine koyup, şehitlerimizi minnet ve şükranla anmak, geride kalanlarının acılarını paylaşmak onlara olan vefa borcumuzun ereğidir" dedi. Polis, basın açıklamasının ardından kalabalığın dağılmasını istedi. Bu arada, polis ile vatandaşlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Protestocu grup polisin uyarılarına aldırmayarak Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde yürüyüşe geçti. Slogan atarak PKK'yı protesto eden gruba cadde boyunca vatandaşlar da destek verdi. Polis, kalabalığa müdahale etmeyerek protestoya devam etmelerini sağladı. Sevgi Yolu sonuna kadar yürüyen kalabalık, daha sonra slogan atarak tekrar Zafer Meydanına geldi. Grup burada topluca İstiklal marşını okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KIRIKKALE
Kırıkkale'de de Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından organize edilen yürüyüş için vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı.

Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüş öncesinde grup adına açıklama yapan Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Silvan'da şehit olan askerlerin vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda ettiklerini söyledi. Şimdi sıranın geride kalan Türk gençliğinde olduğunu bildiren Torunlu, ''Şimdi bizler Türk gençliği olarak bu şehitlerin bize bıraktığı vatan nöbetini devralmak için canımızı ortaya koymaya hazırız'' dedi.

13 şehit vermenin acısını yaşadıklarını ve bu konuda yüreklerinin yandığını belirten Torunlu, şunları kaydetti:

''13 şehit verdin, uyan artık! Baba ocaklarına, ana yüreklerine düşen acıya ortak ol! Vatanını bölmek isteyen iç ve dış güçler pusuda bekliyor! Gün birlik olma günüdür. Toprağa su düşerse çamur, kan düşerse vatan olur. Toprak uğrunda can veren varsa vatan olur! Bizler vatansever Türk gençliği olarak bu topraklar için can vermeye hazırız. Sahipsiz vatanın batması haktır! Biz bu vatana sahip çıkacağız. Ne mutlu Türküm Diyene.''

Konuşmanın ardından meydanda toplanan ve slogan atan grup, Zafer Caddesi'ni takip ederek, Dernek binasına kadar yürüdü.

3 adet dev Türk Bayrağı'nın açıldığı yürüyüşe katılan grup, dua edip tekbirler getirerek dağıldı.

GİRESUN
Giresun'da da bir grup genç tarafından ''Şehitlere Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü'' düzenlendi.

Bir sosyal paylaşım sitesindeki çağrıya katılan bir grup genç, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasındaki sıcak temas sonucu 13 askerin şehit olması, 7 askerin de yaralanması olayını protesto etmek istedi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Atapark'ta toplanarak Gazi Caddesi yönüne yürüyüşe geçen grup, Debboy mevkisinde yürüyüşünü sona erdirdi.

Grup, yürüyüş sırasında ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''Kahrolsun PKK'' sloganlarıyla hain saldırı kınadı.

MERSİN
Mersin'de, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada 13 askerin şehit edilmesi sebebiyle düzenlenen yürüyüşte, kalabalık içinden bazı kimselerin Hastane Caddesi ara sokağında bulunan bir kültür merkezine saldırmak istemesi üzerine polisle arasında arbede çıktı. Polis Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldıran kalabalığa biber gazi ile müdahale etti. Polis zafer işareti yaptığı gerekçesiyle kalabalığın saldırısına uğrayan bir genci ise iş yerine sokarak kurtarabildi. Çıkan olaylarda bir komiser kafasına isabet eden taş sebebiyle yaralandı.

İnternetteki bir sosyal paylaşım sitesinin çağrısı üzerine ara sokaklardan yürüyüş yaparak toplanan kalabalık Cumhuriyet Alanında buluştu. Sloganlar atan kalabalık okudukları İstiklal Marşı'nın ardından yürüyüşe geçti. Büyükşehir Belediyesi ve Ulu Cami yolunu takip eden kalabalık Hastane Caddesi'ne çıktı.

Hastane Caddesi üzerinde barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri kalabalığın taşkınlık yapması üzerine buradan geçişine izin vermedi. Bunun üzerine grup ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Polis barikatının arasından sızan bazı göstericiler Hastane Caddesi ara sokağında bulunan Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldırdı. Polis taş ve ellerindeki cisimleri kültür merkezine doğru atan kalabalığı sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti. Kalabalığın taşkınlığını sürdürmesi üzerine polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Bu sırada atılan taşlardan biri Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde çalışan komiserin alnına isabet etti. Öte ayandan yürüyüşe devam eden kalabalık zafer işareti yaptığı öne sürülen bir gencede saldırdı. Burada da polis ile göstericiler arasında arbede çıkarken polis genci kalabalığın elinden bir iş yerine sokarak kurtardı. Kalabalık Metropol binasında barikat kuran polisin yürümelerine izin vermemesi üzerine İstiklal Marşı okuyarak ara sokaklara dağıldı.

SAKARYA
Sakarya'da yüzlerce vatandaş, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini protesto etti. Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu kent merkezinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan Sakaryalılar, sloganlar atarak terör örgütüne tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, ''Şehitlerimizi Hatırlatacağız! Unutturmayacağız! Geliyor Musunuz?'' adıyla açılan sayfadan yapılan çağrı üzerine yüzlerce Sakaryalı, terörü protesto etmek için Kent Meydanı'nda toplandı. Atatürk anıtı önünde toplanan 500 kişilik grup terör saldırısını protesto ederek "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde çeşitli sloganlar attı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'ta protestoya katılarak destek verdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sloganlar eşliğinde Dar Sokak'tan Çark Caddesi'ni takiben Sedat Kirtetepe Caddesi'nin başına kadar yürüdü. Grup, caddedeki yürüyüş sırasında da İstiklal Marşı'nı okudu. Gruba, vatandaşlar ve esnafta alkışlarla destek verdi. Büyük Türk bayrağı açan grup, şehit olan 13 askerin isimlerini tek tek okudu. İsmi okunan şehit askerler kalabalık tarafından "Burada" denilerek anıldı. Çark Caddesi'ni takiben yeniden Kent Meydanı'na kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

Çevik kuvvet polisi yürüyüş sırasında ve Kavaklar Caddesi'ndeki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

ÇANKIRI
Çankırı'da, Anıt Alanı'nda toplanan bir grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra yine sloganlar eşliğinde ilerleyen grup, önce İstasyon Köprüsü'ne ardından Park Sokak'a kadar yürüdü.

Polisin, yürüyüş izni olmadığını belirterek dağılmaları yönünde uyardığı gruptan bazı vatandaşlar, polise tepki gösterdi. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

GAZİANTEP
Gaziantep'te ''Şehitlere Saygı ve Bağımsızlık yürüyüşü'' düzenlendi. Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüş, İl Jandarma Komutanlığı önündeki Meçhul Asker Anıtı'nda sona erdi.

Daha sonra Silvan'daki terör saldırısında şehit olan jandarma komando er Barış Çiçekdağı'nın evine gidildi. Etkinliğe katılanlar güzergah boyunca Türk bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıdı. Yürüyüşe katılanlar, ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'', ''Kahrolsun PKK''şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüşü düzenleyenlerden emekli Başçavuş İsa Kök, demokrasi meydanında basın açıklaması yaptı. Kök, açıklamasında Diyarbakır Silvan kırsalında kurulan pusu sonucu Türkiye'nin 13 şehit verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu vatan bu toprak uğruna canını feda eden şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Kederli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine şahsım ve Gaziantep halkı adına başsağlığı diliyorum. Bunu yapan kişileri, yaptıranları, yapılmasına göz yumanları şiddetle kınıyorum. Bunu yapanlar şunu bilsinler ki Türk halkı Türk milleti ayaktadır. Türk Cumhuriyeti ağır bir ihanet kuşatması altındadır. Şehitler vatan için öldüler. Türkiye'yi yöneten siyasi idarenin, almış olduğu kararları bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bütün dünya şunu bilsin ki vatanı bayrağı namusu için ölüme atlamak ağustos ayında soğuk su içmekten daha tatlı gelir. O şehitler o kahramanlar, vatan için şehit oldular. Onlar ölü değildir. Onlar aramızda bulunmaktadır.''

Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

BİLECİK
Bilecik'te bir grup, terörü telin yürüyüşü düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Burası Türkiye ya sev ya terk et'', ''Her şey vatan için'', ''PKK şaşırma, sabrımızı taşırma'', '''İmralı Apo'ya mezar olacak'', ''Ezan dinmez, bayrak inmez'', ''Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın'' sloganları attı.

Tevfikbey Caddesi'ne kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Kenan Karkaç, hiçbir siyasi görüş belirtmeden grup olarak askerlerin acısını paylaşmak için ve tepki göstermek için toplandıklarını kaydetti.

Hafta sonu çarşı izninde bulunan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli askerler ve çevredeki vatandaşlar da alkışlarla protestoya destek verdi. Grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

Polis, eylem süresince çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

KIRKLARELİ
İşçi Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesine tepki göstermek amacıyla Dingiloğlu Parkı'nda toplandı.

İşçi Partisi Kırklareli İl Başkanı Halil Göçen, burada yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

''Amerika ile birlikte olanlar, onunla büyük bir yenilgiyi paylaşacaktır'' diyen Göçen, saldırının 4 yıldır Türk Ordusuna karşı sürdürülen Ergenekon tertibinin gerçek amacını da bir kez daha orta koyduğunu ileri sürdü.

''Milletimizin başı sağ olsun'' diyen Göçen, ''Şehitlerimizi bağrımıza basıyoruz, şehitlerden aldığımız güçle vatanımızı, bağımsızlığımızı ve birliğimiz büyük bir azimle savunacağız'' dedi.

Hükümet aleyhine slogan atan grup, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Protestoya CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur da katıldı.

KONYA
Konya'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen bir grup, terör saldırısını protesto amacıyla yürüyüş düzenledi.

Kültür Park Alanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Konya uyuma şehidine sahip çık'' şeklinde sloganlar atarak Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

Burada İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra Konya Şehitliği'ne geçerek dua etti. Grup, olaysız dağıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşe dernek olarak destek verdiklerini söyledi.

Duyarlı Konyalılarla birlikte teröre tepki gösterdiklerini dile getiren Işık, terörün herkesi çok üzdüğünü ve yüreklerinin yandığını belirtti.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde de Hükümet Konağı önünde toplanan bir grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganı attı.

Ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak Seydişehir Belediyesi önüne kadar yürüyen gruba, trafikte seyreden sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Belediye önünde şehitler anısına saygı duruşunda bulunan grup, okudukları İstiklal Marşı'nın ardından olaysız şekilde dağıldı.

KARABÜK
Karabük'te bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan oluşan grup, Yenişehir Atatürk Anıtı'nda toplandı.

Terör örgütünü lanetleyen sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Fatma Coşkun, 13 askeri şehit eden terörün, oturularak çözülmeyeceğini bildikleri için burada toplandıklarını söyledi.

Şehit haberlerinin sıradanlaştığını, iki gün ''Vatan Sağ Olsun'' denildiğini ve üçüncü gün susulduğunu savunan Coşkun, şöyle dedi:

''Biz Türk gençleri elimiz kolumuz bağlı duramazdık. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Karabük'te de bu eylemi gerçekleşiyoruz. Gençliğe hitabedeki genç biziz çünkü. Bu vatan için kadın, erkek, genç, yaşlı demeden canımızı vermeye hazırız. Türk milleti olarak falanca takımın küme düşmesi, şehit düşenlerden daha önemli oldu, daha çok gündeme geldi. Bize destek veren herkese teşekkür ederim.''

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atarak olaysız dağıldı.

BURSA
Bursa'daki protesto yürüyüşü için Kent Meydanı'nda toplanan grup, ''Kahrolsun PKK'', ''Mecliste PKK istemiyoruz'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Dişe diş kana kan intikam'', ''Ne mutlu Türküm diyene'', sloganları atarak Şetbaşı Caddesi'ne kadar yürüdü.

Heykel Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan grup, burada da terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Bu arada gruptakilerden bazıları Santral Garaj Mahallesi'nde bulunan BDP İl binasına yürümek istedi. Grup, yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından güvenlik güçleri tarafından ikna edildi.

Setbaşı Caddesi'ne kadar yürüyen grup, sessizce dağıldı.

ADANA
Adana'da, sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen bir grup Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanarak terör örgütü aleyhine sloganlar attıktan sonra İnönü Caddesi'ndeki BDP il binasına yürümek istedi. Polisin engeline rağmen Atatürk Caddesi'ni takip ederek, BDP il binasının yakınındaki İnönü Parkı'na gelen grup burada sloganlar atarak protesto gösterisinde bulundu.

''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganlarıyla bu kez BDP il binasına girmek isteyen gruba polis panzerleri ve çevik kuvvet ekipleriyle engel olunmaya çalışıldı.

Polis, BDP il binasını taşlayan grubu dağıtarak, olayları yatıştırmaya çalıştı.

HATAY
Hatay'da ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Caddesi üzerinde toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Antakya Belediye binası önüne kadar yürüdü.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük'ün kardeşi Emine Gözübüyük, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, ''Şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızda, ekmek yediği ele ihanet eden bölücü mihrakların şerefsizlikleri her geçen gün daha da artmaktadır'' dedi.

Bayrak ve hürriyet uğruna kara toprağa can veren Hüseyin Gözübüyük gibi daha nice yiğitlerin şehitlik sırası beklediğini ifade eden Emine Gözübüyük, terörü lanetlediklerini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük'ün bir ay önce evlendiği eşi Arzu ile annesi Aysel babası Ahmet'in de yer aldığı grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Antakya Şehitliğine kadar slogan atarak yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra şehitliği ziyaret ederek dua okuduktan sonra dağıldı.

KARAMAN
Karaman'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısını protesto etti.

Aktekke Meydanı'nda toplanan grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Karaman uyuma, şehidine sahip çık'', ''Kahrolsun PKK'', şeklinde sloganlar atarak Anıt Park'a kadar yürüdü.

Burada İstiklal Marşı okuyan grup, olaysız dağıldı.

BOLU
Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki saldırı, Bolu'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Bolu'da bir grup, Hükümet Meydanı'nda toplanarak terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla İzzet Baysal Caddesi'nden Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Belediye Meydanı'nda tekrar toplanan grup, attıkları sloganların ardından olaysız dağıldı.

Polis, etkinlik esnasında geniş güvenlik önlemi aldı.

SİVAS
Sivas'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyesi grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, ''Yeter artık, yüreğimiz yanıyor. Ya bu terörü durdurun, yada millet durduracak'' dedi.

Ülkenin zor ve acı günler yaşadığını ifade eden Karadağ, ''Yüreğimiz yanıyor, artık sabır taşı da çatlamıştır. Önceki gün yine Diyarbakır ve Siirt'ten gelen 14 şehit haberleriyle bir kez daha sarsıldık. Kürt açılımı safsatasından bu yana şehit sayısı artmıştır'' diye konuştu.

Dünyanın hiçbir ülkesinin teröristle pazarlık yapmadığını, teröre taviz verilmediğini belirten Karadağ, ''AB uyum yasalarıyla terör örgütünün istediği ortam oluşturulmuştur. PKK istiyor, AB dayatıyor, hükümet yasalaştırıyor. Sonuçta PKK'nın istediği ortam ve zemin sağlanmış oldu. Türkiye örtülü bir savaş yaşamaktadır'' ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan 13 askerin isimleri tek tek okunarak ''burada'' diye bağırıldı. Daha sonra şehitler için dua edildi.

Ülkü Ocakları üyesi bir grup da dev bir Türk Bayrağı açarak tekbirler eşliğinde alana geldi. Grup, sloganlarla teröre lanet yağdırdı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup dağıtıldı.

İZMİT
İzmit'te, Veliahmet Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkında toplanan grup, burada dev Türk bayrağı ile ''Şehidim Hakkını Helal'' yazılı pankart açıp, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan atarak Cedit Mahallesi'ndeki Anıtpark'a geldi. Grup buradan dönerek Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkına yürüdü.

Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar gruba ıslık çalıp alkışlayarak destek verdi.

Park'taki grup, İstiklal Marşı okuyarak ölen 13 asker için ''Fatiha Suresi'' okudu. Daha sonra bir süre slogan atan grup olaysız dağıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Yunus Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 askerin şehit olmasının ülkeyi yasa boğduğunu belirterek terörün sona ermesini istedi.

Uzun yıllar terör ile mücadele edildiğini ifade eden Coşkun, ''Türkiye'nin iç ve dış birçok düşmanı var. Tarihten bizi silmek istiyorlar. Çanakkale Savaşında, Kore Savaşında ve Kıbrıs Harekâtında millet olarak birlik olduk. Türk milleti olarak her zaman dik durmamız lazım'' diye konuştu.

ANTALYA
Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, dev bayraklar açarak terörist saldırıyı protesto etti. Ellerinde pankartlar bulunan grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganları atarak Atatürk Parkı'ndaki Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan grup, ardından saldırıda şehit olan askerlerin isimlerini okuyarak hep birlikte ''Burada'' diye bağırdı. Grubun Konyaaltı Caddesi'nden yürüyüşü sırasında, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ile evinin penceresinden kısa süreliğine grubu izledi.

Grup adına açıklama yapan Metin Çelik, terör saldırılarının artık son bulması gerektiğini belirterek, sınır ötesi operasyon yapılarak intikam alınmasını istedi.

BURDUR
Burdur'da, terör saldırısını protesto eden yaklaşık 500 kişilik grup, Köprübaşı'nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Gruba, çarşı iznine çıkan bir grup asker de alkışlarla destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Hüseyin Felek, Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Yaşanan acıların sadece şehit ailelerinin değil, tüm Türkiye'nin acısı olduğunu ifade eden Felek, saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini kaydetti.

Felek, şöyle konuştu:

''Şehitlerimizi verdiğimiz gün Diyarbakır'da bir grup, sözde demokratik özerkliği ilan etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti bir muz cumhuriyeti değildir. Dili, bayrağı, yönetim şekli değiştirilemez. Herkes haddini bilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni'siyle bir bütündür. Bu bütünlüğü bozmaya kimsenin gücü yetmez, yetemeyecektir'' dedi.

ISPARTA
Diyarbakır'da yaşanan saldırının ardından bir sosyal paylaşım sitesinde, ''Şehitlerimizi hatırlayacağız! Unutturmayacağız! Geliyor musunuz?'' başlığı altında bir araya gelen çok sayıda Ispartalı, Belediye İşhanı önünde protesto gösterisinde bulundu.

6 Mart ve Mimar Sinan Caddesi güzergâhında yürüyen grup, ''Isparta uyuma şehidine sahip çık'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı.

Dev Türk bayrağı açan grup adına konuşan Mustafa Gülşen, Ispartalıların Türkiye'nin bir bütün olduğunu ve bölünüp yıkılamayacağını gösterdiklerini kaydetti.

TOKAT
Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, Gaziosmanpşa Bulvarı'ndan Niksaryolu kavşağına kadar yürüdü. Taş-Han yakınlarında toplanan grup, saldırıda şehit olan askerlerin ismini tek tek okuyarak ''burada'' diye bağırdı.

Çeşitli sloganlar atan grubun tekrar Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istemesi üzerine yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından polis ekipleri gruba yürüyüş için izin verdi. Gruptakiler, yoldan geçen askeri inzibat aracındaki askerlere de sevgi gösterisinde bulundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, ''Yıllardır sabredildi, müsamaha ettik, taviz verildi, hoş görenler oldu. Şimdi beklemek, sabretmek, susmak, hoş görmek, taviz vermek zamanı değil, ne yapılması gerekiyorsa yapmak zamanı, bu sorun ya bitmeli ya da bitirilmeli'' dedi.

Bu arada, çarşı izne çıkan bir grup asker de grupla birlikte bir süre slogan atarak yürüdü. Askerlerin yürümesini vatandaşlar alkışlarla karşıladı.

Grup, ''Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' gibi çeşitli sloganlarla teröre lanet yağdırdı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de, Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Şehitlere Saygı ve Anma Yürüyüşünde" gergin anlar yaşandı.

Yediler Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, sloganlar atarak Adalar Migros önüne yürüdü. Yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı iddia edilen bir kişiye yürüyüşe katılanlar tepki gösterdi. Yürüyüşe katılanlar kafeye çakmak ve su şişeleri fırlattı. Kafe içinde bulunan diğer müşteriler arka taraflara kaçtı. Olay emniyet güçlerinin ve Ülkü Ocakları yöneticilerin araya girmesi ile büyümeden önlendi. Bu arada, Taraf gazetesi yakılarak Mehmet Altan'a tepki gösterildi.

ajanslar

TİMETÜRK - 17 Temmuz 2011 Pazar

Hiç yorum yok: