23 Ağu 2011

ZAĞNOS VADİSİ’NDE ARTVİNLİLER GECESİ


Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen Zağnos Vadisinde düzenlenen 3. Ramazan Etkinlikleri’nin dünkü bölümünde dün akşam "Artvin Gecesi" coşkusu yaşandı.


 
Artvin yöresine ait atabarı, tulum, kemence eşliğinde Karadeniz türküleri ve ağırlıklı olarak da ARTVİN yöresine ait halay ve türkülerin sergilendiği geceye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gecede Hopalı merhum sanatçı Kazım Koyuncu anıldı. Artvin Gecesi’nde tulum ve gitar eşliğinde Karadeniz'in sevilen ezgilerini seslendiren sanatçılar izleyenlerden büyük alkış aldı.

 
Trabzon Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği geceye Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcıları Osman Gökhan Bali, Hüseyin Turan, Trabzon Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazeteci Ahmet Külekçi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin sunuculuğunu her zaman ki gibi Canan Güven Kalaycı yaptı.

 
Etkinlikte bir konuşan yapan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali Trabzon'un çevre illerle bir bütün olduğunu belirterek;

"Trabzon şehrinde çevre illerden gelen ve bu şehrin bireyi olan binlerce insanımız var. Karadeniz insanı çevresindekiyle iyi iletişim kuran, sevecen ve sıcakkanlı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle şehrimizde tam bir uyum ve ahenk var. Geçen yıl olduğu gibi bugün de burada Artvinlilerle birlikte olduk. Ramazan Etkinlikleri boyunca gerek komşu iller ve gerekse ilçelerimize ait kültür, gelenek ve görenekleri yaşatmayı amaçladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 
Trabzon-Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazeteci Ahmet Külekçi de Artvinlilere gösterdiği destek ve katkılardan dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali'ye bir plaket verirken; Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan da etkinliklere verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Dernek Başkanı Gazeteci Ahmet Külekçi'ye plaket takdim etti. Ayrıca Artvinli bir belediye çalışanına da plaket takdim edildi.

 
Daha sonra türkülere devam edildi ve Artvin Gecesi Saat 24.00’e doğru sona erdi.








Haber-Fotoğraf: MEHMET BİRİNCİ - 22 Ağustos 2011 Pazartesi

Hiç yorum yok: