29 Ağu 2011

KIRSAL ALANDAKİ SORUNLARA NEŞTER VURULUYOR


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon kırsalında yaşayanların daha kaliteli hizmet alması için bir denetim ekibi kurulması talimatı verdi.


Vali Kızılcık, 21. yüzyılda Trabzon halkının sağlıklı içme suyu kullanması ve modern yollardan gitmesi gerektiğini düşünerek böyle bir uygulama başlattıklarını ifade etti.

Trabzon halkının her zaman iyi ve kaliteli hizmet hak ettiğinin altını çizen Vali Kızılcık,

“Zaman zaman bazı köylerimizde köylülerimizin karşı karşıya kaldığı su sorunu olabiliyor. Genel anlamda yolsuz ve susuz köyümüz olmadığı gibi bunların daha kaliteli içilebilir suya kavuşturulmaları ve yolların asfalt veya beton kaplanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ne kadar bu çalışmalar yapılsa da vatandaşlarımızdan bazı şikâyetler alabiliyoruz. Bu şikâyetlerin önüne geçmek istiyoruz. Trabzonlu vatandaşlarımızın 21. yüzyılda daha kaliteli hizmet alması gerektiğini düşündüğümü ifade etmek isterim. Trabzon halkı her şeyin en iyisine layık” dedi.

Kırsal alanlarda su ve yol ile ilgili şikâyetleri inceleyecek olan denetim ekibi olay yerine gidip gerekli incelemeleri yapacak.

Kurulacak olan Denetim Ekibinde; İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden oluşan teknik elemanlar görev yapacak.

Valiliğe su ve yol sıkıntıları nedeniyle vatandaşlar tarafından yapılan başvurularında değerlendirilmesi bu denetim ekibiyle sağlanmış olacak.

Bu uygulama ile gerek imalattan kaynaklanan ve gerekse kullanımdan kaynaklanan sorunların tespiti sağlanacak ve çözüm yolları bulunacak.

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Hiç yorum yok: