13 Ağu 2011

BAŞKANIN AYİN ABARTISI


Trabzon'un Maçka İlçesi’nde yer alan Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos tarihinde yapılması düşünülen ayin için çalışmalar sürdürülüyor!


HALK HAYRETLE ve İBRETLE İZLİYOR..

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Sümela Kaya Müzesi’nde gayrimüslimlere yasalara aykırı olarak ayin izni vererek, Türk halkına karşı çifte standart uygulayan yetkilileri Trabzon ve Türk halkı, hayretle ve ibretle izliyor…

GEÇEN YIL Kİ HAYALLER BOŞ ÇIKMIŞTI!

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Ramazan olması münasebetiyle ayin için gelenlerin inançlarımıza saygı gereği gündüz bir şekilde oruç tuttuklarını iddia etti!?

Geçen yılda da esnafa ve ülkeye çok büyük bir döviz kazandıracağı iddia edilmiş, ancak bizzat esnafın diliyle iddialar boşa çıkarılmıştı.

Trabzon'un Maçka İlçesi’nde yer alan Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos tarihinde yapılacak ayin için çalışmalar son safhaya geldi. 88 yıl aradan sonra ilki geçen yıl yapılan ayine, bu yıl yine dünyanın çeşitli ülkelerinden katılanlar olacağı belirtildi.

BAŞKANIN GÖZÜ PATRİK’TE

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, ayinin huzurlu geçmesi için belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek,

"Geçen yıl ilki yapılan 88 yıl aradan sonra Hıristiyanlarca çok kutsal sayılan Sümela Manastırı'nda ilk ayin Fener Rum Patriği Bartholomeos hazretleri yönetiminde gerçekleştirilmişti. Bu yıl yine Fener Rum Patriği Bartholomeos hazretlerinin yönetiminde ikinci ayin gerçekleşecek" dedi.

TURİSTLERİN ve GELİRİN AZ OLMASINA MAZERET!

Bu yıl Rusya, Gürcistan, Yunanistan ve dünyanın değişik yerlerinden katılım olacağını anlatan Genç, şunları söyledi:

"Ekonomik krizin etkisiyle katılımın geçen yıl ki düzeyde olacağını, fazla olmayacağını bize bildirdiler.

Önemli olan ayinin bize yakışır şekilde, Türk milletine yakışır şekilde misafirperverliğin kapsamında hele hele şu hoşgörünün, paylaşımın doruğa çıktığı Ramazan Ayı’nda yapılması ayrıca bir önem arz ediyor.

Bu anlamda gelen insanların ayinlerine ve inançlarına saygı duymanın ötesinde bizim onlara karşı misafirperverliğimizin her platformda gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Biz de kamu kurum ve kuruluşları ve belediye olarak elimizden geldiği ölçüde hizmetleri yapacağız. Ayinin huzurlu geçmesi için de gerekli önlemleri aldık.

Ayin pazartesi günü saat 10.00 da başlayacak, yaklaşık 1 saat sürecek. Ayin bitiminin ardından saat 13.00 gibi Sümela Manastırı yine ziyaretçilere açık olacak."

Ramazan olması münasebetiyle gelenlerin inançlarımıza saygı gereği gündüz bir şekilde oruç tuttuklarını kaydeden Genç, şöyle konuştu:

"Onun için esnafla pek alış veriş yapmıyorlar.!

Bu da bize karşı saygı anlamı oluyor!

Bu anlamda esnaf yeterli ekonomik getiriyi elde edemiyor!

Bunu da hoş görmek lazım!

Ancak gelen insanlar mutlaka ileri ki yıllarda bunun çok çok fazlasını buraya bırakacaktır, buna inanıyoruz!

Bu ayin zamanı olmasa bile daha sonra bu ayinden dolayı turist sayısında artışla beraber aradaki farkı esnafımız zamanla kendi lehine çevirecektir diye düşünüyorum!

Bu ayinin gerçekleşmesinde başta Sayın Başbakanımıza, Sayın Turizm Bakanımıza, Turizm Bakanlığı’nın yetkililerine, Valimize, Bölge milletvekillerine hepsine şükranlarımızı arz ediyoruz.

Gerçekten onların gerekli kolaylıkları göstermeleri olmasaydı bu ayin olmazdı."

ESNAF NE DİYOR

Öte yandan Maçka ilçe esnafı gelenlerin ekonomik anlamda esnafa katkı sağlamadığından yakındı.

Geçen yıl ayine gelenlerin ilçelerinden otobüslerle geçtiklerini, ilçede durarak alış veriş dahi yapmadıklarından yakınan ilçe esnafı, bu yıl da durumun aynı olacağını belirtti.

Y.Kaynak: Günebakış-11.08.2011

Hiç yorum yok: