2 Ağu 2011

HAÇKALI HOCA BABA, DUALARLA ANILDI


Trabzonlu Evliyayı Kiram’dan tasavvufun büyüklerinden İslam âlimi Haçkalı Hoca Baba (Hacı Mustafa Tarhan), Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Trabzon İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle Düzköy İlçesi Haçka Obası’nda dualarla anıldı.

 
Bu yıl 16.sı yapılan anma programına Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Düzköy Kaymakamı Çağlayan Aydın, Düzköy Belediye başkanı Salih Bakal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programına Trabzon Belediyesi Mehter takımını da renk kattı.

Anma programının açılışında bir konuşma yapan Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, bu yıl 16. sı düzenlenen Hackalı Hoca Baba'yı anma törenlerine verdiği katkılardan dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek, tüm vatandaşların Ramazan'ı Şeriflerini tebrik etti.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında katılımlarından ötürü davetlilere teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu,

"2004 yılından itibaren insanlarımızın moral ve manevi değerlerinin birlikte paylaşıldığı bu güzel anma merasimleri maalesef kesintiye uğramıştı. Allah ve sizler lütfettiniz aynı manevi yolun hizmetkârı olmayı bize tevdi ettiniz. Biz bundan şeref ve onur duyuyoruz. Manevi yolun yolcularına hizmet ve en küçük bir katkıda bulunabilmişsek ne mutlu bize. Biz bütün insanlığa böyle bakıyoruz. Yaratılanı hoş görüyoruz yaratandan ötürü. Bütün insanları barış ve kardeşlik içinde buluşturmak istiyoruz. Burada yapılan güzel, ahlaki ve manevi merasimleri yapanlar sizlersiniz. Bizlere güç veren sizlersiniz. Bugün burada yaptığımız anma merasimi bir başka güzelliği de beraberinde getirdi. Birlikteliğin, paylaşımın, kardeşliğin ayı olar Ramazan ayının arifesi günü tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz. Ramazan ayı ekmeğimizi paylaşmanın ayıdır. Bu vesile ile tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyorum" diye konuştu.


Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu da insanlar arasında dayanışma, birliktelik ve yardımlaşmayı artıran manevi programları düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Davetlilere pilav ve ayran ikram edildi. Ardından Mustafa Demirci yönetimindeki Tasavvuf Musiki Ekibi davetlilere ilahi demeti sundu. Birbirinden güzel ilahiler okuyan Demirci, davetlilerin beğenisini kazandı.

01 Ağustos 2011 Pazartesi

Hiç yorum yok: