15 Ağu 2011

DEV HIZLI TREN PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI!


Merak ve heyecanla beklenilen ve ulaşım alanında ülkemizde önemli bir yere sahip olacak olan hızlı tren hattı inşaatının çalışmaları son sürat devam ediyor. Proje tamamlandığında Eskişehir-İstanbul arasındaki mesafe sadece 1,5 saatte kat edilebilecek.


Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının ikinci etabı olan Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı çalışmaları 2013 yılının sonlarına yetiştirilmek üzere hız kazandı. Bunun için tam 2 bin 95 kişi durmaksızın çalışıyor.


Proje kapsamında Köroğlu ve Türkmen Dağları'nın eteklerinde onlarca kilometrelik dev tüneller açılıyor. Bir yıl içinde bu tünellerin tamamı bitirilerek ray döşeme ve elektrifikasyon aşamalarına geçilecek. Ayrıca tünel kazma işlemleri de tamamen Türk şirketler tarafından yapılıyor. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı tamamlandığında Gebze'de Marmaray ile entegre olarak Avrupa ile kesintisiz yolcu ve yük taşımacılığı yapılacak.


Öte yandan Eskişehir ile Sakarya arasındaki İnönü-Köseköy mevkilerindeki tünel ve viyadüklerin yüzde 70'inden fazlası da tamamlanmış durumda. İkinci etaptaki çalışmalar Köseköy-Vezirhan ve Vezirhan-İnönü olarak iki aşamada yürütülüyor. Toplamda 40 bin 489 metre uzunluğundaki 28 delme tünelin bugüne kadar 26 bin 764 metresi bitirildi. Bununla birlikte toplamda 10 bin 238 metre uzunluğundaki 24 adet viyadüğün yüzde 74'ü bitti.


Ajanslar


Timetürk - 14 Ağustos 2011 Pazar - 18:18

Hiç yorum yok: