18 Ağu 2011

ŞEHİT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ


Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 12'e yükseldi.


Sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayının patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı.


Yaralı askerlerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece şehit sayısı 11'e yükseldiği iddia edildi. Ajanslar 7-9-11 ve 12 olmak üzere dmrt farklı rakam vermeyi sürdürüyor.


Şehitlerin birinin binbaşı, 4'ün uzman çavuş, 6'nın er ve birinde korucu olduğu belirtiliyor. Rakamlar İçişleri Bakanlığı'nca henüz teyit etmedi.


Aynı bölgede 1 köy korucusu da hayatını kaybetmişti.


Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi.


ŞEHİTLERDEN BİRİ BİNBAŞI


Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda biri binbaşı, 11 asker şehit düştü. Olayda 9 asker de yaralandı. Hayatını kaybeden binbaşının tabur komutanı olduğu belirtiliyor.


Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi. C-4 ve amonyum nitratla güçlendirilmiş mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Terör örgütü mensupları, uzaktan kumandalı mayını patlattıktan sonra askeri konvoyu yoğun ateş altına aldı. Olayda 1'i binbaşı, 11 asker şehit düştü, 9 asker de yaralandı. Olaydan sonra Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatılırken, bölgede geniş çağlı operasyon başlatıldı.


Açıklamada, bölgede başlatılan operasyonların devam ettiği kaydedildi.


BAKAN DA AÇIKLADI


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,


''Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki, bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır'' dedi.


Timetürk-17 Ağustos 2011 Çarşamba - 19:07

Hiç yorum yok: