13 Ağu 2011

SEYYİD VAKKAS TÜRBESİ’NE VALİ SAHİP ÇIKTI


Giresun Valisi Dursun Ali Şahin; Karadeniz Bölgesi’nin İslam’a geçmesinde çok önemli bir rol oynayan Fetih öncesi Türk-İslam büyüklerinden Seyyid Vakkas Türbesi'ne sahip çıktı.


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) soyundan gelen ve Sinop’ta türbesi bulunan Seyyid Bilal Hazretleriyle kardeş olan çoğunluğu Çepni Türklerinden olmak üzere kurdukları bir ordu ile Trabzon Kommenos Krallığı ordularına karşı büyük zaferler kazanan Seyit Vakkas Hazretlerinin Giresun’da Vakıf taşınmaz üzerindeki eski eser tescilli Türbesi, Giresun Valiliği’nin katkılarıyla ziyarete açıldı.


Giresun’un manevi değerlerinden biri olan Seyyid Vakkas Hazretlerinin Giresun Kapu Mahallesi’ndeki Türbesinin ziyarete açılmasıyla ziyaretçiler gelmeye başladı.


Giresun Valiliği’nin talimatıyla iki kişinin görevlendirildiği Seyyid Vakkas Türbesi’nin gün içerisinde ve hafta sonunda açık tutulacağı belirtildi.


Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada;


“Giresun’un önemli manevi değerlerinden olan Seyyid Vakkas Türbesi, bundan böyle yıl boyunca açık olacaktır. Bir kişi Müftülükten, bir de Müze Müdürlüğü’nden olmak üzere iki kişi görevlendirilmiştir. Bu görevli kişiler gelen ziyaretçilere gerekli bilgileri verecekleri, rehberlik yapacakları gibi türbenin de bakımıyla ilgileneceklerdir. Ayrıca bu türbeye bir de kitabe yaptırılacaktır” denildi.


Y. Kaynak: Karadeniz

Hiç yorum yok: