8 Ağu 2011

ERZİNCAN’DA TRABZON RÜZGÂRI ESTİ


Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği 50 kişilik Trabzonlu Sanatçı ve folklor gurubu, Erzincan Belediyesi’nce düzenlenen ‘Sevgi Harmanı Geceleri’nde Trabzon rüzgârı estirdi.


Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Belediyesi THM korosu ve Vakfıkebir Gençlik merkezi Folklor ve kolbastı ekibinin iştiraki ile oluşan 50 kişilik Trabzon gurubu bir otobüsle Ramazan nedeniyle Erzincan Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Sevgi Harmanı Geceleri’ne katıldılar.


Yaklaşık 2,5 saat süren ‘Sevgi Harmanı Geceleri’ etkinliğinde Trabzon rüzgârı estirildi. Erzincan’daki Karadenizli vatandaşlar ve Erzincanlılar bol bol horon oynayarak, eğlendiler.


Geceye Erzincan Belediye Başkan yardımcısı, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Müdür yardımcısı Bahri Haliloğlu, Şube Müdürü Yavuz Kalemci ile Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi İhsan Eyüboğlu, Trabzon Belediyesi THM korosu Sanatçıları, Sanatçı Mehmet Yılmaz, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Folklor ve Kolbastı ekibi, gurbetteki Karadenizliler ve Erzincan’dan çok sayıda vatandaş katıldı. Merhum Meşhur Urfalı Kazancı Bedri’nin oğlu ve arkadaşları da sıra gecelerine katıldılar.


Program, Cuma akşamı saat 10.00-00.30 arasında icra edildi. Şef İhsan Eyüboğlu yönetimindeki Trabzon Belediyesi THM Korosu, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Folklor ve Kolbastı ekibi sahne aldı. Ardından Sanatçı Mehmet Yılmaz, söylediği türkülerle Karadeniz’lilileri coşturdu ve vatandaşlar horon oynayarak hasret giderdiler.


Trabzon ve Erzincan İ Temsilcileri arasında belediye başkanları adına birbirlerine hediyeler ve plaket sundular.


Programın dışında Trabzon Gurubu Erzincan’ın tarihi ve turistik bazı yörelerini gezdiler. Boğaz ve Çağlayan Beldesi Kirlevik Şelalesini gezen Trabzon ekibi buraları çok beğendiler.


Haber-Foto: Mehmet BİRİNCİ - 07 ağustos 2011 cumartesi

Hiç yorum yok: