12 Şub 2019

TRABZON HALKININ YARDIMLARI YEMEN'E ULAŞTI

EN FECİ İNSANLIK FELAKETİ: YEMEN ÖLÜYOR..! YEMEN'DE SAVAŞIN KURBANI YİNE ÇOCUKLAR!..

TRABZON - Hayrat Yardım Vakfı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Katkılarıyla Trabzon Halkının Yardımlarını Yemen'e Ulaştırdı.

Dünyanın en feci insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yaklaşık dörtte üçüne tekabül eden 22 milyon insan, acil insani yardım ve korumaya muhtaç.

Birleşmiş Milletler (BM), her 10 dakikada 5 yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gittiğini ifade ediyor. BM İnsan Hakları Ofisi'nin 2017 yılındaki açıklamasına göre, en az 10 bin insan can verdi.

Yemen, 2014'te Husi milisleri ve müttefiklerinin ülkede silah zoruyla hâkimiyetini arttırması ve başkent Sana'da meşru hükümete darbe yapmasıyla şiddet sarmalına girdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da meşru hükümeti yeniden tesis etmek için Husilere yönelik Mart 2015'te operasyon başlatmasıyla ülkedeki gerilim giderek arttı.

Dördüncü yılındaki savaş, Yemen'in zayıf ekonomisini ve altyapısını yıkım seviyesine getirdi ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya'nın En Büyük İnsani Felâketi" şeklinde tanımlanan drama dönüştü.

Yemen, 30 milyon civarındaki nüfusuyla dünyanın en fakir ülkeleri arasında. Savaşın ağırlığını da yüklenen Yemen; açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği insanlık dramına sahne oluyor.

YEMEN'DE SAVAŞIN KURBANI ÇOCUKLAR..

Dünyanın en feci insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, BM verilerine göre, her on dakikada beş yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gidiyor.

Hayrat İnsani Yardım olarak Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Trabzon halkının yardımlarını Yemen'deki mağdur mazlum açlıktan ölmeye yüz tutmuş çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

12.02.2019