13 Şub 2019

GAZETECİ-YAZAR MUSTAFA NECATİ ÖZFATURA, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İSTANBUL - Yeşilay Onursal Başkanı, Büyük Fikir ve Gönül Adamı, Türk - İslam davasının güçlü kalemi Gazeteci-Yazar, Mustafa Necati ÖZFATURA (89), bu gün ikinci namazını müteakip İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuşan Yeşilay Onursal Başkanı, Büyük Fikir ve Gönül Adamı, Türk - İslam davasının güçlü kalemi Gazeteci-Yazar Emekli Albay Mustafa Necati ÖZFATURA, bu gün (13.02.2019 Çarşamba günü) ikinci namazını müteakip İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Mustafa Necati ÖZFATURA'nın cenazesinde, oğulları İrfan, Murat ve Mehmet Özfatura taziyeleri kabul etti.

Cenaze töreninde helallik Prof. Dr. Ramazan AYVALLI tarafından alındı. Cenaze namazı, bu gün ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nde Seyyid Abdülcelil ARVAS Hocanın imametinde kılındı. Ardından merhumun cenazesi, dualarla Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Büyük Türk Milleti'ne sabırlar dileriz.

MUSTAFA NECATİ ÖZFATURA (17.05.1930 - 12.02.2019) KİMDİR?

Gazeteci, yazar, emekli albay, Yeşilay Onursal Başkanı Özfatura, 17 Mayıs 1930 tarihinde Bursa'da doğdu.

Özfatura, 1950 yılında Harp Okulu'ndan topçu subayı olarak mezun oldu.
1960'da ABD'de füze okulunda eğitim gördü.
1962'den 1976 yılına kadar Hava Kuvvetleri'nde füze subayı olarak görev yaptı.

Ordudan Hava Albay olarak emekli olduktan sonra dış politikaları yazan Mustafa Necati Özfatura, aynı zamanda İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini de icra etti.

Rusça, İngilizce ve Fransızca bilen Özfatura'nın ömrü boyunca çeşitli dergilerde çoğu dış politikaya yönelik olarak 12 binden fazla makalesi yayınlandı.

Kurtlar Sofrasında Ortadoğu 1-2, Afganistan Destanı, Defacto Cezayir, Ah Bosna isimli eserleri bulunan Mustafa Necati Özfatura, ayrıca Yeşilay'ın Onursal Başkanlığını yapıyordu.

13.02.2019