12 May 2011

SİLAH RUHSATLARINDAN ALINAN YÜKSEK VERGİ, HARÇ ve BAĞIŞLARIN MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMESİ BEKLENİYOR



Silah ruhsatlarından alınan bağışlar, okullara harcanıyor.



Ancak, yakınmalara neden olan ve 5 yılda bir uygulanan yüksek vergi ve silah ruhsatı alım ve yenilemelerdeki vergi, harç ve bağışların makul seviyeye çekilmesi ve bu husustaki yakınmaların dikkate alınması bekleniyor.


Valilikçe silah ruhsatı paraları okul yapımında kullanılıyor



Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın talimatlarıyla silah ruhsatlarından elde edilen gelirler ile yaptırılmakta olan anaokulun isim belirlenmesi için İl Milli Eğitim Komisyonu kararını verdi.



Vali Kızılcık, yarışmacı bir ortamda dünya ile rekabet edebilmek için genç nesillerin donanımlı yetişmesi gerektiğine vurgu yaparak;


“Bizde ülkemizin bu rekabetçi ortamda varlığı en üst düzeyde sürdürebilmesi ve uluslararası platformda daha başarılı olması için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin başarılarını teşvik etmek amacıyla yaptırılacak olan anaokulumuza YGS’de başarılı olan öğrencimizin isminin verileceğini ifade etmiştik. Bu konuda gerekli adımlarda atılmaktadır” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Komisyonunun 27.04.2011 tarihli kararı gereğince okulun isminin 2010 – 2011 öğretim yılında 12. sınıfta öğrenim gören öğrenciler arasından YGS puan türlerinden en yüksek puan alan öğrencilerin, altı puan türünün aritmetik ortalaması en yüksek olan öğrencinin isminin anaokuluna verilmesi komisyonca oybirliği ile uygun görüldü.

Yaklaşık 550 bin TL’ye mal olacağı hesaplanan 5 derslikli anaokulunun Kalkınma Mahallesi’nde inşaatının tamamlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.


Bireysel silahlanmaya karşı olduğunun altını da çizen Vali Kızılcık;


“Bölgemizin silah tutkusu önemli bir yer tutmaktadır. İlimizde eğitime büyük önem verdiğimiz için bizde ruhsat paralarını bu konuda değerlendirme kararı aldık. Trabzon’umuzun YGS ve SBS sınavlarında Türkiye genelinde ilk 10’da yer alması için başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


**
Silah ruhsatı parası okula dönüşüyor, ancak 5 yılda bir uygulanan yüksek vergiler ve silah ruhsatı yenilemede devletin vatandaşlardan zoraki bağış isteği “keşke silah ruhsatı almasaydım“ diyen insanları canından bezdiriyor.


Bu durum ise kaçak silahlara olan ilgiyi arttırması nedeniyle bağışların ekonomik durumu iyi olanlardan alınması ve çok yüksek olan vergi ve harçların makul seviyeye çekilmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok: