12 May 2011

TRABZONLU MÜHENDİS ve ŞEHİR PLANCILARI; 15 MAYIS’TA ANKARA TMMOB MİTİNGİ’NDE BULUŞUYOR


15 Mayıs 2011 Pazar günü TMMOB Ankara Mitingine katılacak olan Trabzon İl Koordinasyon Kurulu üyeleri bugün toplandığı Trabzon Atapark Meydanında bir basın açıklaması yaptı.


15 Mayıs 2011 Pazar günü TMMOB Ankara Mitingine katılacak olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu üyeleri bugün toplandığı Trabzon Atapark Meydanında bir basın açıklaması yaptı.


TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu adına İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı bir basın açıklamasını yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı:

“Başta mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarını ve mesleğimizin onurunu savunmak; eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, ileri demokrasi ve ülkemizin geleceğine yönelik sözlerimizi topluca ifade etmek üzere Ankara'da TMMOB Mitingi yapma kararı almıştır.

Ülkemizde, kamuda çalışan meslektaşlarımızın hem maddi hem de idari açıdan yaşadıkları sorunları, geleceğe güvenle bakmak için iş güvencesi talebimizi, mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı uygulamaları ve eğitimindeki temel sorunlarımızı, nitelikli işgücü olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının işsizlik sorununu, mühendisliğin sanayi, tarım, kent ve toplum yaşamına yönelik, bilimsel teknik temellerdeki kamusal-toplumsal hizmet niteliğinin vazgeçilmez olduğunu sanayi, çalışma yaşamı, işçi sağlığı ve güvenliği, yapı denetimi, imar, tarım, gıda, madencilik, orman, su kaynakları, enerji, çevre ve kentleşme ile ilgili yasalar ve yönetmeliklerin anayasal mesleki kuruluşlar olan mühendis, mimar, şehir plancıları odalarının önerileri doğrultusunda hazırlanması talebimizi hep bir ağızdan dile getirmek için; haklarımız için, geleceğimiz için, halkımız için, ülkemiz için, 15 Mayıs 2011 Pazar günü Ankara'da TMMOB Mitingi'nde buluşuyoruz. Tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarının bu mitinge katılım yönünde azami katkıyı sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: