5 May 2011

PROF.DR. ASLAN DİLAVER, GÖZYAŞLARI ve DUALARLA UĞURLANDI


Önceki gün Hakk’ın rahmetine kavuşan Prof. Dr. Aslan Dilaver(60) için bugün saat 10.00’da KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü önünde düzenlenen törenin ardından öğle namazını müteakip Sürmene Aksu Köyü Camiinde kılınan cenaze namazından sonra aynı yerde toprağa verildi.


Önceki gün Hakk’ın rahmetine kavuşan KTÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Dilaver(60) için bugün (05.05.2011 Perşembe Günü) saat 10.00’da Harita Mühendisliği Bölümü önünde düzenlenen törenin ardından öğle namazını müteakip Sürmene Aksu Köyü Camiinde kılınan cenaze namazından sonra naşı toprağa verildi.


KTÜ’ deki törene KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Rektör Yardımcıları, Hukuk Fakültesi Dekanı Osman Pehlivan, Bazı Dekanlar, Harita Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr. Cemal Bıyık, Ak Parti Trabzon Milletvekili adayı Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Milletvekili adaylarından M. Volkan Canalioğlu, Güzide Uzun, D.İ.Başkanlığı eski Daire Başkanlarından Şükrü Öztürk, Trabzon Kadastro Bölge Müdür Yardımcıları Fatih Hacıhasanoğlu, Şükrü Demir, Eski HKMO Trabzon Şube Başkanlarından Prof. Dr. Haluk Konak, İş adamı Müh. Ülfet Kırcı, Suat Atay, Mevcut Başkan Fazıl Uzun, Çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, KTÜ’den çeşitli bölüm öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, pek çok bürokrat, siyaset adamı, merhum Dilaver’in kayınbabası, akrabaları, dönem arkadaşları, meslektaşları, Öğrenci Derneği Başkanı Kürşat Gürsoy, öğrenciler, pek çok KTÜ çalışanı memurlar, Bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve halktan çok sayıda vatandaş cenaze törenine katıldı.




Törene katılacaklar Harita Mühendisliği Bölümü önündeki alanda toplanırken görevlilerce merhum Dilaver’in küçük bir fotoğrafı törene katılanların yakalarına takıldı. Ardından merhum Aslan Dilaver’in tabutu, tören için bugün (05.05.2011 Perşembe Günü) bir ambulansla Saat 10.00 da KTÜ de Harita Mühendisliği Bölümü önüne getirildi.




Merhum Dilaver’in tabutu, Türk Bayrağı ve KTÜ logosunu içeren örtü ile sarıldı. Törende dağıtılan kırmızı karanfiller merhum Dilaver’in tabutunun üzerine konuldu. Bu sırada tabutun başına gelen Dilaver’in eşinin gözyaşları herkesi ağlattı.




Törende Sunuculuğu öğretim görevlisi Ahmet Akyol yaptı. Merhum Dilaver’in özgeçmişi okundu.


Ardından Öğrenci Derneği Başkanı Kürşat Gürsoy söz aldı. Gürsoy, hayat akışının manevi yönüne vurgu yaparak, Dilaver’in kişiliği hakkında görüşlerini dile getirdi.


Ardından K.Ü. öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Konak söz aldı. Konak da Yunus Emre, Dede Korkut gibi Anadolu’dan çıkan bilge insanlara değinerek, bilge bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.


Ardından Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal Bıyık söz aldı. Bıyık, çok değerli bir bilim adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Merhum Dilaver’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.





Bundan sonra Üniversite Camii'nin imamı helallik ve dua için davet edildi. Kısa bir konuşmadan sonra D.İ.Başkanlığı eski Daire Başkanlarından Şükrü Öztürk’ü davet etti. Bir konuşma yapan Öztürk, helallik alındıktan sonra güzel bir dua ile tören sona erdi. Törene katılanlar Merhum Dilaver’in ailesine ve akrabalarına taziyede bulundular. Bir süre cenaze ambulansta bekletildi. Öğle namazına yakın cenaze arabası konvoyla birlikte Sürmene İlçesine bağlı Aksu Köyü Camiine götürüldü.



KTÜ de düzenlenen törenden sonra merhum Dilaver’in cenazesi, Sürmene Aksu Köyüne götürüldü. Merhum Dilaver’in cenaze namazı Aksu Köyü Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.



Bilindiği üzere KTÜ Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Dilaver(60), önceki gün (03.05.2011 Salı günü) saat 15.00 civarında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.

Merhum Dilaver, 1 ay kadar önce Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp-Damar Cerrahi Hastanesinde Bypass ameliyatı geçirerek iki adet kalp damarı değiştirilmiş, ancak ameliyat sonrası böbreklerden atılması gereken ilacın böbrek yetersizliğine ve enfeksiyona sebebiyet vermesi nedeniyle KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yoğun bakıma alınmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi 1951 Sürmene doğumlu olan Prof. Dr. Aslan Dilaver, KTÜ Mühendislik Fakültesi Jeodezi Mühendisliği Bölümünde ‘Dengeleme Hesabı’ üzerine dersler veriyordu.

Merhum Dilaver 1994’te doçent, 2000 yılında da profesörlük kadrosuna atanmış olup İngilizce, Fransızca ve Rusça biliyordu. 60 yaşında hayatını kaybeden Dilaver; evli ve 2 erkek çocuk babasıydı.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.

HABER: TRABZON HABER AJANSI – 05.05.2011 Perşembe

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR:






















































FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU - 05.05.2011 Perşembe 

Hiç yorum yok: