25 Eyl 2019

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN ÇARŞIBAŞINDA TİYATRO ŞÖLENİ

TRABZON - Trabzon Ülkü Ocakları, Çarşıbaşı ilçe merkezinde Tiyatro gösterimi gerçekleştirdi. İlçe halkı tarafından yoğun katılım ile gerçekleştirildi.


Gecede, Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Altan Şahin'i yalnız bırakmayan MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mumin Nuhoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel geceden büyük bir memnuniyetle ayrıldı.


Gecede konuşma yapan Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Altan Şahin;

"Kıymetli Çarşıbaşılılar ve her biri birbirinden değerli Türk milletinin kutlu atisinin mimarı genç kardeşlerim, vatan şairimiz Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı olan  'Vatan Yahut Silistre' isimli tiyatro oyunumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz!

Trabzon Ülkü Ocakları olarak, Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından deruhte edilen, ülkemizin her sathında beğeni toplayan,  Türk Milliyetçilerinin gerçek sanatseverler olduğunu her nevi gösteren tiyatro gösterimlerinden birinin daha  Trabzon'umuzun güzide ilçesi Çarşıbaşı'mızda sergilenmesinden büyük bir kıvanç duyuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: 'Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir'

Düşüncelerini ve fikirlerini şiar edindiğimiz Başbuğ Alparslan Türkeş de şöyle bir tarif yapıyor:

'Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş'.

Bizler Ülkü Ocaklılar olarak Başbuğ Alparslan Türkeş'in tarif ettiği bu savaşı her alanda olduğu gibi güzel sanatlar alanında da fevkalbeşer bir mücadeleyle sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle bu güzel eseri kaleme alan vatan şairimiz Namık Kemal'i  rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkü Ocakları var olduğu sürece nice şairleri, sanatçıları kendi bünyesinde yetiştirmeye devam edecektir.

Sözlerime son vermeden önce Tiyatro oyunu ekibimize, tiyatro oyunumuzun yönetmenine, bu etkinliğin tertip edilmesinde emeği geçen her bir gönüldaşımıza, hassasiyet göstererek bu salona teşrif eden siz değerli misafirlerimize, ayrıca programımızın gerçekleşmesinde bizden hiçbir desteğini esirgemeyen, kıymetli insan Çarşıbaşı Belediye Başkanımız Sayın Mümin Nuhoğlu’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Son olarak: Gerçek sanatseverler, Türk Milliyetçileridir diyor, hepiniz Allah’a emanet ediyor, iyi seyirler diliyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene !"

25.09.2019


Hiç yorum yok: