5 May 2019

"HOŞ GELDİN EY 11 AYIN SULTANI YA ŞEHR-İ RAMAZAN"

Bu akşam (5 Mayıs 2019 Pazar günü) yatsı namazını müteakip kılınacak teravih namazıyla on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş olacağız. Yine gece sahura kalkılarak oruca niyetlenecek, bereket ve mağfiret mevsimine girilecek. Yarın inşallah (6 Mayıs 2019 Pazartesi günü) bütün Mü'minler oruçlu olacaklar.

Bizleri bu mübârek aya ulaştıran Rabb'imize nihayetsiz Hamd-ü Sena'lar olsun. Ümmeti olmakla şerefyap olduğumuz Habib-i Hüdâ Muhammed Mustafa (S.A.V.)'e salad ve selam olsun.

Ramazan ayı, bir yıl boyunca hasretle yolunu beklediğimiz rahmet ayıdır. İmanın, ibadetin, güzel ahlâkın, ümmet bilincinin ve İslam kardeşliğinin pekiştiği müstesna bir zamandır. Müminin bir yandan Rabbiyle olan bağını, diğer yandan kardeşleriyle olan ilişkilerini gözden geçirdiği bir nefis muhasebesi dönemidir.

İşte böyle mübarek bir aya kavuşmanın verdiği huzurla Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ashabına şöyle seslenmiştir:

"Ramazan ayı size bereketiyle geldi, Allah bu ayda sizi zengin kılar, bundan dolayı size rahmet indirir, hataları yok eder, bu ayda duaları kabul eder. Allah Teâlâ sizin ibadet ve hayır konusunda birbirinizle yarış etmenize bakar ve meleklerine karşı sizinle övünür. O halde iyilik ve hayırdan yana Allah Teâlâ'ya kendinizi gösterin. Ramazan ayında Allah'ın rahmetinden kendisini mahrum eden kimse bedbaht kimsedir."

Ramazan, sabırlı ve kanaatkâr halimizle bizi takvaya eriştiren oruç ibadetinin farz kılındığı aydır. Hidayet ve istikamet rehberimiz Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı aydır.

Cenâb-ı Hak bu hususu bizlere şöyle beyan eder:

"Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin..."

Ramazan, yaz sonunda yağıp yeryüzünü kir ve tozdan temizleyen güz yağmuru gibi mü'minleri günahlardan arındıran tövbe ayıdır.

Nitekim Resûl-i Ekrem (S.A.V.):

"Kim inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır" buyurur.

Bereket, bolluk ve yardımlaşmanın doruğa ulaştığı bu kutlu ayda, sabır ve huşu içinde tutulan oruçlarınızın ve tüm ibadetlerinizin Cenab-ı Allah (C.C.) tarafından kabul edilmesi dileklerimizle 1000 aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan-ı Şerif'inizi en iyi dileklerimizle tebrik ederiz.

05.05.2019


Hiç yorum yok: