6 Oca 2019

FEMİN-ART ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR DERNEĞİ, 13. YAŞINI KUTLADI

TRABZON – FEMİN-ART Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği, 5 Ocak 2019 Cumartesi günü 13. Kuruluş Yıl Dönümü'nü büyük bir coşkuyla kutladı.

13. Yaşını Trabzon Zorlu Grant otelde üyeleri ile çay partisi ile kutlayan Femin-Art, yine Ülkemizde ve Dünya'da kendinden söz ettirecek işlere imzasını atacak bir dizi projelerle geliyor.

FEMİN-ART Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği'nin 15 Aralık 2018 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu'nda, Genel Başkanlığa yeniden Şükran ÜST seçildi.

FEMİN-ART Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği'nin 15 Aralık 2018 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim ve Denetim Kurulları şu üyelerden oluşturuldu.

FEMİN-ART Yeni Yönetim Kurulu (Asıl):

Şükran ÜST: Genel Başkan, 
Hacer Sarı: Temsilciliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı,
Aydanur Köseoğlu: Şubelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı,
Nilüfer Tüfekçi: Başkan Yardımcısı, 
Hayriye Nurcan Yazıcı: Basın ve Halkla ilişki. Sorumlu Başkan Yardımcısı,
Semra Kuloğlu: Sayman,
Hülya Çebi Yolcu: Genel Sekreter.

FEMİN-Art Yeni Yönetim Kurulu (Yedek):

Neşe özkan Arslan,
Ünsaç Hasançebi,
İlhan Saka,
Şahver Altuntaş,
Sinem Solak,
Merve Yıldırım,
Emine Şensu Saraç.

FEMİN-ART Yeni Denetleme Kurulu (Asıl):

Yasemin TALIP: Başkan,
Necla Yanık,
Fatma Babuşcu.

FEMİN-ART Yeni Denetleme Kurulu (Yedek):

Neriman Zihni,
Naime Çelik,
Şükran Öztürk.

FEMİN-ART Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı  Şükran ÜST yaptığı açıklamada:

"Denetleme Asıl üye olarak görev dağılımı yaptık. Derneğimiz yönetim kurulu asıl, yedek üyeler ve üyeler olarak hiç bir ayrı statümüz olmadan hep birlikte dünya çapında güzel işlere sosyal sorumluk çalışmalarımıza, Dünya'yı güzelleştirmek için çıktığımız yolda her geçen gün daha çok katılımla büyüyerek devam edeceğiz.

5 Ocak 2007'de kurduğumuz FEMİN ART Derneğimiz; 12 şubesi 30 ülke temsilciliğimizle birlikte bu güne kadar sayısız ulusal ve uluslararası işlere ve ilklere imza atmıştır.

Bu gün 5 Ocak 2019. FEMİN ART 13. Yaşına girdik.  FEMİN ART kuruluşundan bu güne kadar 50 ülkeden sanatçıyı Trabzon'a getirmiş, yüzlerce sanatçının ülkemizi dünyaya tanıtan birer kültür elçisi yapmıştır. Etkinliklerimizde bize destek vere kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. FEMİN ART Trabzon; spordan sonra Trabzon'un dünya markası olmuştur." dedi.

Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nurcan Yazıcı yeni projelerini anlattı:

"2019 yılı Mart ayında da; '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' sergisi ve müzik grubumuzun halk müziği konseri olacak.

Nisan ayında bir Tiflis üniversitesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Femin-Art, Tiflis şubemize gezi, sergi ve çalıştay yapacağız.

Mayıs ayında onlar Trabzon'a gelecek gezi, sergi ve çalıştay yapılacak. Mayıs ayında İstanbul Beşiktaş belediyesi güzel sanatlar galerisinde resim sergimiz olacak.

Haziran sonunda Balkan ülkelerimizdeki temsilciliklerimizi ziyaret edeceğimiz Kültür ve sanat balkan turumuz olacak. 8 ülkeyi kapsayan bu gezimizde Her şehirde bir resim çizecek dönüşte gezi eserlerimizden bir sergi düzenleyeceğiz.

Yine, Temmuz ayında 10. Uluslararası festivalimizi yapacağız. Bu yıl, Valiliğimiz ve İl Kültür Müdürlüğü'müz desteği ile açtığımız CUMHURIYETIN RENKLERI sergimiz çok beğeni aldı. 29 Ekim 2019 CUMHURİYETİN RENKLERİ sergimizde bir birinden güzel eserler için şimdiden üyelerimiz çalışmaya başladı.

Şubelerimizde hepsinin ayrı ayrı programları ve etkinlikleri ile Femin-Art ailesine değer katıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Öyle görünüyor ki FEMİN-ART, yine bizlere Trabzon'a ve dünyaya çok güzel projeler kazandıracak, ülkeler arası sanat köprülerini kurmaya devam edecek. FEMİN-ART'ın yeni yaşını kutluyor, başarılar diliyoruz."

06.01.2019