1 Eki 2011

“AHİLİK; ADALETLİ YÖNETİMİN SİMGESİDİR”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Mehmet Siyambaş’ı makamında kabul etti.

 
Müdür Vekili Mehmet Siyambaş ve beraberindekiler Ahilik Haftası kutlamalarına katılarak, Ahilik Kültürünün yaşatılmasına destek veren Vali Kızılcık’a teşekkür ettiler.

Ahilik Kültürünün insanı insan yapan değerlerden bir tanesi olduğunu belirten Vali Kızılcık,

“Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, Ahilik Kültürünün nesilden nesile aktarılarak yaşatılması gerektiğini kaydederek, ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

“Ahiliğin temel kuralı alın teriyle geçinmektir. Yardımlaşma ve toplum düzenini koruma ilkeleridir. Ahiler, satın alma işlerinde birlikte davranır, kazançlarının bir bölümünü paylaşırlar. Bozuk veya hatalı mal satmazlar. Bu kültür günümüzde de unutulmamalı ve nesilden nesile aktarılmalıdır.”

Müdür Vekili Mehmet Siyambaş ise Vali Kızılcık’ın Ahilik Haftası etkinliklerine katılarak verdiği desteğe teşekkür ederek,

“Sayın Valimiz Ahilik Haftası programına katılarak bizleri onurlandırdı. Ahilik Kültürü ile ilgili düşüncelerinden dolayı mutlu olduk. Kendisinin Ahilik Kültürünün nesilden nesile aktarılması gerektiği düşüncesi hepimizin ortak dileğidir. Sayın Valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Müdür Vekili Mehmet Siyambaş, Vali Kızılcık’a desteklerinden ötürü bir hediye takdim etti.

VB – 01 Eylül 2011 Cumartesi

Hiç yorum yok: