25 Tem 2010

TES-İŞ Sendikası Trabzon Şubesi’nin 9. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

TES-İŞ Sendikası Trabzon Şubesi’nin 9. Olağan Genel Kurulu bugün(24 Temmuz 2010 Cumartesi) Yapıldı.


Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES İŞ) Trabzon Şube Başkanlığının 9. Olağan Genel Kurulu Trabzon Merkez Toklu Mahallesindeki Aksular otelde yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından Şube yönetim organlarının seçimine geçildi.

158 delegesi bulunan TES İŞ Trabzon Şube Başkanlığı yönetim, denetim ve disiplin kurullarını belirlemek için oy kullanma işlemine geçildi. Delegeler mevcut yönetim kurulu başkanı Cengiz Han Gündoğdu’nun hazırladığı tek liste için oy kullanıldı.

Sandık Kurulundan alınan bilgiye göre, seçime tek aday ve tek liste ile girilen 9.olağan genel kurul seçimlerinde, aşağıdaki listedeki organlar için isimleri belirtilen adaylar seçime katıldı.

Şube Başkanlığı
Yönetim Kurulu Asil üyeliği

1-Şube başkanlığı: Cengiz Han Gündoğdu
2-Şube sekreterliği: Ayhan Saka
3-Şube mali sekreterliği: Şükrü Kurt
4-Şube Teşkilanma sekreterliği: Munip Koç
5-Şube Eğitim Sekreterliği: Asım Günay

Yönetim Kurulu Yedek üyeliği

1-Halil Memiş
2-Dilaver Özmen
3-Hayyam Genç
4-Şerafettin Güngör
5-Selim rakıcı

Denetleme Kurulu Asıl Üyeliği

1-Ruşen Çapkın
2-Ali Ekici
3-Tan Kurt

Denetleme Kurulu Yedek Üyeliği

1-Ali Kemal iskenderoğlu
2-Mehmet Yahşi
3-Ali Alemdağ

Disiplin Kurulu Asıl Üyeliği

1-Mustafa Yazıcı
2-Mustafa Çebi
3-Şener Aydoğdu

Disiplin Kurulu Yedek Üyeliği

1-Cengiz yavuz
2-Özcan Turan
3-Hüseyin Yılmaz

Üst Kurul Delegeliği

1-Cengiz Han Gündoğdu
2-Mustafa Yazıcı
3-Yaşar Uzun
4-Veysel çelik
5-Coşkun Çolak
6-Erkan Reisoğlu
7-Hüseyin tatar
8-Ali Keçeci
9-Ali Olgun

Aday olmuşlardır.

Yapılan oylamada katılım oranı %95 çıvarındadır. Seçime tek liste halinde girildiğinden rekabet yaşanmamıştır. Cengiz Han Gündoğdu oyunu saat 15.30 civarında kullandı. Eski başkan oyunu en son kullananlar arsındaydı.

Cengiz Han Gündoğdu yaptığı açıklamada,

“09 Eylül 2006 tarihinde bizlere verdiğiniz görevi yaklaşık 4 yıl layıkıyla yapmaya çalıştık. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olmuştur. Ancak bunlar kesinlikle isteyerek yapılmamıştır.”

“Sizler neyi takdir etmişseniz onları yapmaya, o doğrultuda yürümeye çalıştık. Yönümüz size, yolumuz sizin yolunuz olmuştur. Her Adımızda bunları asla unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız da…”

“1987 yılından başlayarak, işçi sınıfımız ve sendikal hareket yükselen bir mücadele sürecine girmişti. Ücret kayıpları önemli ölçüde geri alınmaya başlanmıştı. Demokrasinin işçi sınıfının ideolojisi, demokrasinin gerçek savunucularının da emekçi halk olduğu daha iyi anlaşılır hale gelmişti.

Fakat 1984 yılında kriz ile başlayan süreç bu olumlu gidişi maalesef sekteye uğratarak tersine dönüştürmüştür. Daha sonra kriz izleri derinleşerek yeni krizlerin oluştuğu ve iktidarların hızla değiştiği bir sürece girilmişti.

Bu süreçte bazı iktidarlar lehimize ufak tefek bazı düzenlemeleri ancak günü kurtarmak uğruna yapmışlardır. Devam ettirilen özelleştirme ve taşeronlaştırmalar işçi sınıfının ve sendikalarımızın sürekli kan kaybetmesine neden olmuştur.”

“Sendikal alanda özgürleştirme sağlanmadan demokratikleşme sağlanamaz. Bu alanda demokratikleştirme sağlanmadan da, ülkemizde demokrasi, tüm kurum ve kurallarıyla kurulamaz, yerleşemez, işleyemez.”

“Bugün işçi hareketine bakıldığında, uzun süredir dip noktalarda seyrettiğimiz bir gerçektir. Sanki mücadeleci sendikaların da mücadeleci anlayıştan uzaklaştığı, sendikalarımızın birçoğunun yardımlaşma derneklerine dönüştüğü, işçilerin birliğini, bilincini, dayanışmasını sağlayan ve geliştiren, işçi sınıfının mevzisi olması gereken sendikalarımızın ne yazık ki, bunun çok gerisinde kaldığı, sendikacılığın nefer olmaktan çıkarak, adeta sivil toplum temsilciliğine dönüşmekte olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Bu değişim sendikalarımızı, bir sendika olmaktan çıkarmakta yukarıdan aşağıya emir komuta zinciri ile yönetilen işyerlerine dönüştürmektedir. Bugün sendikalarımızın krizin eşiğine gelmesinin başlıca sebeplerinden bir de budur.”

“Son günlerde özelleştirme furyası sendikamız iş kolunda pervasızca devam etmektedir. 21 Elektrik Dağıtım Şirketinden 3 tanesi dışında tamamı özel sektöre teslim edilmek üzeredir. Kalan 3 dağıtım şirketi için ihale hazırlıkları maalesef yapılmaktadır.

Devir aşamasında olan dağıtım şirketlerinden birisi de bizim faaliyet alanımızdaki ÇORUH EDAŞ’tır. Şube yönetim kurulu olarak, bölgemizin elektrik dağıtımını yapan ÇORUH EDAŞ Şirketinin özelleştirme sürecinde elimizden geldiğince mücadele etmeye, yanlarında olduğumuzu ve tam destekle arkalarında durduğumuzu hissettirmeye çalıştık.

Ama ne yazık ki, özelleştirmenin acı yüzünü devir işlemi yapan dağıtım bölgelerinden sonra yöremizde de çokça emekli vererek, gördük.”

Değerli arkadaşlar, şurası iyi bilinmelidir ki, siyasetçiler özelleştirdikleri iş yerlerindeki işsiz bırakacakları insanları düşünmek zorundadır.

Hükümet edenlerin temsilciliğini yapanların bu insanlar için neler yaptıkları, yapacakları gözlem ve takibimiz altında olacaktır”
dedi.


HABER&FOTOĞRAF: Muhammet YAVRUOĞLU

BAZI FOTOĞRAFLAR:











Hiç yorum yok: