21 Nis 2011

“’2. İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ’ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 27–30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi hazırlıklarının son aşamasını Valilik makamında düzenlenen toplantıda basın mensuplarına değerlendirdi.



Vali Kızılcık’ın 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’ni değerlendirdiği toplantıda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da hazır bulundu.


2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin hazırlıklarının tamamlandığını ve birincisine oranla daha başarılı bir zirve gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Vali Kızılcık,


“27–30 Nisan tarihleri arasında 2. Karadeniz İpekyolu İşadamları Zirvesi’ni Trabzon’umuzda ev sahibi olarak gerçekleştireceğiz.


Bu organizasyon ülkemizin, Karadeniz Bölgemizin ve Trabzon’umuzun 2023 hedeflerine ticari, turistik anlamda ulaşabilmesi açısından fevkalade önemlidir. Sanayi ve Ticaret Odamıza, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanlığımıza ve emeği geçen tüm herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.


Şüphesiz ikincisi, birincisinden çok daha yüksek katılımlı ve daha başarılı olmak zorundadır. Her yeni organizasyonun bir önceki organizasyondan tecrübe olarak daha ileride olması gerekir.


Bu çerçevede bizde 27-30 nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan işadamları zirvesine, daha fazla işadamının katılımını temin edebilmek ve onlara bölgemizin yatırım imkanlarını en iyi şekilde anlatabilmek için koordineli bir çalışma yürüterek hazırlıkları tamamlamış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.


Zirveye davet edilen 24 ülkeden 17’sinin geri dönüş yaptığını, diğer ülkelerinde bir haftalık süreç içersinde geri dönüş yapmalarını beklediklerini kaydeden Vali Kızılcık,


“Zirvemize 24 ülkenin işadamları siyasetçileri ve bürokratlarının gelmesi planlandı. 17 ülkeden 180 katılımcının Trabzon’umuza geleceği şuanda programlanmış durumda. Umarım kalan bir haftalık süre zarfında da diğer 7 ülkede katılacağını bildirir. Bu toplantıya Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızın katılımını da bekliyoruz” dedi.


Bu organizasyon ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin imkanlarını gelen işadamlarına tanıtabilme fırsatı bulacaklarını belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Temel amacımız Doğu Karadeniz Bölgemiz ve Trabzon’umuzun ticaret ve yatırım imkanlarını yurtdışından gelen işadamlarına en iyi şekilde anlatabilmek. Doğu Karadeniz Bölgesinde iş yapan sanayicilerimizin ve turizmcilerimizin yurt dışından gelen işadamları ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek ihracat ve ithalat bağlantıları kurabilmelerini istiyoruz.



İşadamları zirvesine paralel olarak fuar merkezinde Doğu Karadeniz Tarım Hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı’nı da organize edeceğiz. Yöremizin imkanlarını gelen işadamları, siyasetçiler ve bürokratlara tanıtabilme imkanını da yakalamış olacağız” dedi. (VB – 21.04.2011 Perşembe)

Hiç yorum yok: