27 Eyl 2010

ÇOCUK EVLERİNE ZİYARET

Bayan Kızılcık, ‘Çocuk Evleri’ne Misafir Oldu.


Trabzon’a geldikten sonra zamanının büyük bir bölümünü yaşlılar, yardıma muhtaç vatandaşlar ve çocuklara ayıran, Trabzon’da kadın dayanışmasına büyük katkı sağlayan ve bu yönde dernek kurup, birçok projeyi hayata geçiren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, bu seferde ‘Çocuk Evleri’nde kalan çocukların evine misafir oldu.


Beraberinde vali yardımcılarının eşleri ile Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde bulunan ‘Çocuk Evleri’nde yaşayan koruma altındaki çocukları ziyaret eden Bayan Kızılcık, yakından ilgilendiği çocuklarla bol bol sohbet etti.


Kendi yaptıkları pasta ve böreklerle ‘Çocuk Evleri’ne misafir olan Bayan Kızılcık ve beraberindekiler, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar.

Bayan Kızılcık: “Devletimizin himayesi ve koruması altında bulunan çocuklarımızı sık sık ziyaret ediyoruz. Her zaman çocuklarımızın yanlarındayız” dedi.


Sözlerine devamla, “Çocuklarımıza burada aile ortamı sağlanmış, mutlu olduklarını gözlemledim. Her zaman kendilerini ziyaret ederek, kendilerine bir anne kadar yakın olmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.


Çocuk Evleri’nde çocuklarla birlikte kalan 3 bakıcı abla, anne ve öğretmenlere de seslenen Bayan Kızılcık, kendilerinin insan yetiştirme gibi çok özel bir görevleri olduğunu ifade ederek,


“Sizler, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yetiştirilmesi gibi çok özel bir görevi icra ediyorsunuz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza aile şefkatini, ev sevgisini ve komşuluk diyaloglarını aşılamalısınız. Bu çocuklarımız sizlere emanettir. Çok kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Bizler, üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.


Geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi yetiştirilmesi için yeni yöntemler geliştirildiğine işaret eden Bayan Kızılcık, yurtlarda koruma altındaki çocukların aile ortamında yetişmesi ve sosyal hayata daha iyi uyum sağlamaları için Çocuk Evleri Projesi'nin çok güzel bir uygulama olduğunu da sözlerine ekledi.


Öte yandan ‘Çocuk Evleri’ projesi kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nce Trabzon'da belirli mahallelerde kiralanan 4 ev bulunuyor. Her evde SHÇEK yurtlarında kalan 6'şar çocuk kalırken, çocukların bakımı için de 3 bakıcı abla, anne ve öğretmen görev yapıyor. (V.B.)

Hiç yorum yok: