23 Nis 2011

"23 NİSAN RUHU; HEP YAŞAYACAK.!"


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 23 Nisan ruhunun mazlum milletler için bir umut olduğunu belirtti ve “Dünya değişiyor, ama 23 Nisan Ruhu değişmiyor. Türkiye’nin ileri demokrasi mücadelesinin temelinde 23 Nisan ruhu vardır“ dedi.




Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi; 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.


Revi; açıklamasında Atatürk’ün milli kurtuluş savaşını TBMM’si ile gerçekleştirdiğini belirterek 91 Yıl önce kurulan meclis ve onun kurucu ruhu, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına da rehberlik yapmakta olduğunu ifade etti.


Revi’nin yazılı açıklamasının bir bölümü şöyle;


“Atatürk ve silah arkadaşları 91 yıl önce TBMM’sini kurarak ülkenin yeniden inşasında Milli İradenin ne denli önemli olduğunu vurguladılar.


Ne yazık ki, ilerleyen yıllarda milli iradeye karşı hiç de istenmeyen müdahaleler oldu. Ama Türkiye, bu yaraları hoşgörüsü ve kararlı demokratik mücadelesi ile sardı.


Şimdi ülkemiz 2023’e hedeflerine kilitlendi. 2023 hedefleri, 23 Nisan 1922’deki ruhu ile yakalanacaktır. Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara armağan etmesi ise onun ne denli ufku geniş bir lider önder olduğunu gösteriyor” dedi.


HABER: Erdoğan TAFLAN – 23.04.2011 Cumartesi

Hiç yorum yok: