7 Eyl 2011

SANAT EVİ’NE MECLİS DESTEĞİ


Trabzon İl Genel Meclisi; Trabzon Sanatevi’ne tahsis ettiği eski Vali Konağı’nın tahsis süresini Eylül-2014 tarihine kadar uzattı.


Meclis Plan Bütçe, Kültür Turizm ve İmar, Bayındırlık komisyonunun olumlu kararını oy çokluğu ile kabul etti. Tek ret oyu DSP üyesi Azmi Köroğlu’ndan geldi.

Trabzon İl Genel Meclisi, bünyesinde birçok kültür ve sanat derneğini barındıran Zeytinlik Mahallesi’ndeki mülkünün sanat evi olarak kullanılması ile ilgili kararını uzattı. İl Genel Meclisi ilgili komisyonların aldığı kararı onayladı. Böylelikle Trabzon’un sanatına ve kültürüne önemli katkısı olan sanat evinin kullanım hakkı, ilgili sanat kuruluşlarına Eylül 2014 tarihine kadar verilmiş oldu.

Trabzon İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi, Trabzon’un sanat, kültürel ve sportif etkinliklerine ellerinden geldiğince destek olduklarını belirterek;

“Trabzon sanat evi Türkiye genelinde pek de örneği olmayan çok güzel işlere imza atıyor. Bizim de onları desteklememiz gerekiyor” dedi.

Sanat evinin yeniden kullanım süresinin sanat çevrelerine verilmesi ile ilgili meclis kararına tek muhalif DSP üyesi Azmi Köroğlu’nun olması da dikkat çekti.

HABER: Ali Salih SAVAŞ - 07 Eylül 2011 Salı

Hiç yorum yok: