6 Eyl 2011

İL GENEL MECLİSİ ÖNEMLİ KARARLAR ALDI


Trabzon İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı çalışmaları başladı.
Trabzon İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı çalışmalarına başlandı. 5 Eylül günü alınan kararlarla; Meclis, kamulaştırmasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapacağı Şinik Ornagize Sanayi Bölgesinin 4 km’ye yakın yolunun yapımını da üstleniyor. Ayrıca İl genel Meclisi şu kararları aldı:

1-Atıl durumdaki ilköğretim Okul binaları, arsaları ile satılacak
2-Şinik OSB’nin yolu yapılacak
3-Kentsel düzenleme kırsal alanları da kapsamalı
4-Futbol Federasyonuna çağrı; Şampiyonluk kupamızı teslim edin

Trabzon İl Genel Meclisi, Eylül ayı çalışmalarına başladı. Ağustos ayını izin ile geçiren meclisin Eylül Ayı çalışmalarında 4 önemli karar alındı.
İl genel Meclisi, mülkiyeti kendisine ait olan il’deki bazı ilköğretim okullarının bina ve arsalarını satışa çıkarma kararı aldı. Bu kararın hayata geçirilmesi için de teknik çalışma yapmakla plan bütçe komisyonu görevlendirildi.

Trabzon’da ilk etapta; Merkez Aydınlı İlköğretim okulu, Maçka Esiroğlu İlköğretim Okulu ile Tonya Merkez Büyükmahalle İlköğretim okulları bina ve arsaları ile birlikte satışa çıkartılacak.

Meclis başkanı Haydar Revi uygulamanın daha sonra diğer mülkler içinde hayata geçirileceğini belirtti. Söz konusu ilköğretim okullarının bina ve arsaları ile atıl durumda olduğunu belirten Revi;

“Böylelikle atıl durumdaki mülklerin ekonomiye kazandırılmasına çalışılacak” dedi.

ŞİNİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE YOL

İl Genel Meclisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kamulaştırılmasını yapacağı Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesinin 4 km’lik yolunu yapmayı da üstlendi. Bakanlığın bu konuda bir kurum yapımı üstlensin kararına İl Genel Meclisi ortak oldu ve yolun yapımını üstlendi.

Konu ile ilgili olarak teknik çalışmalara da başlanılmasına karar verildi.

KENT SEMPOZYUMUNA TAM DESTEK

Bu arada İl Genel Meclisi, Trabzon’da yapılacak olan KENT KONSEYİ toplantılarına da tam destek verdi. Toplantının organizatörlüğünü üstlenen meslek odaları temsilcileri ile İl Genel Meclisinde bir araya gelen Meclis Başkanı Revi: “Kent sempozyumunun kırsalı ayırmadığını ve sempozyumun kırsalı da içine alacak şekilde düzenlendiğini biliyoruz” dedi.

UEFA’YE TEŞEKKÜR, TFF’YE ÇAĞRI

Bu arada, İl Genel Meclisi, Trabzonspor’u şampiyonlar ligine çağıran UEFA’ya teşekkür etti.

Meclis Başkanı Haydar Revi konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“UEFA bir hakkı teslim etti. Sahada oynanan masada kazanılır etik dışı kuralını yerle bir etti. UEFA’yı bu kararından ötürü kutluyoruz. TFF’nunu da şampiyonluk kupamızı vermeye çağırıyoruz. Federasyon kâğıttan aslanlardan korkmamalı hakkı olana hakkını teslim etmeli” dedi…

HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 05Eylül 2011 Pazartesi

Hiç yorum yok: