30 Eyl 2011

ASİLTÜRK: “SADECE ABD KARŞITI ASKERLER TUTUKLU!”


Belgesiz konuşmaması ve ciddiyeti ile tanınan eski İçişleri Bakanlarından Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk itham ediyor…


HABER: TİMETURK

Saadet Partisi İl Başkanları toplantısında konuşan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Türkiye’de tutuklanan Ergenekon sanıklarının sırf ABD karşıtı oldukları için tutuklandığını söyledi.

Toplantının basına açık bölümünde füze kalkanı ve NATO ile ilişkileri konusunda önemli açıklamalarda bulunan Asiltürk'ün isteği üzerine, toplantının başında Rabbani için Fatiha okundu.

Asiltürk, "Cemat-i İslami'nin Genel Başkanı, cumhurbaşkanlığı da yapmış olan Rabbani çok değerli bir insandı. Hocanın çok sevdiği, kendisi de hocaya çok büyük sevgi duyan ve bunu her defasında ifade etmekten haz duyan bir insandı. Onu rahmetle anıyoruz" dedi.

Genel Başkan Kamalak ve Temel Karamollaoğlu'nun cenaze merasimine katılmak için Afganistan'a gittiğini hatırlatan Asiltürk,

"Böylelikle her toplantımıza koşarak gelen, hakikaten değerli bu insana son görevimizi yapmış olduk. Türkiye'de çok sevilen bir insandı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

ABD, TÜRKİYE'Yİ HEP KANDIRDI

Türkiye'nin Batı ile ilişkileri konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Asiltürk, ABD ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin farklı düzeylerde olduğunu kaydetti. Bu iki topluluğun menfaatlerinin farklı olmasına rağmen aynı inançta tek bir millet olduğunu kaydeden Asiltürk;

"ABD ile ilişkilerimizde hep aldatıldık. Bunu bilmeyen yoktur. Bu aldatılma, ABD dışişleri bakanının Yunanistan'ın NATO'ya üye olarak kabul edilmesini sağlamak için Kenan Evren'i kandırmasıyla başlar. Biz o zamanında karşı çıksaydık, NATO'ya giremez, şimdiye kadar da aleyhimize olan hiçbiri şeyi yapamazdı" dedi.

Amerikalıların Özal'ı da aldattığını hatırlatan Asiltürk,

"Özal, bizim ABD ile birlikte Irak'a saldırmamız için elinden gelen her şeyi yaptı. Hatta milleti ikna etmek için Musul ve Kerkük petrollerinde hakkımız var. Onları ele geçirebiliriz. Hatta 'bir koyup üç alacağız' dedi.

Ama Torumtay Paşa direndi. Ondan sonraki genelkurmay başkanı da direnince Mehmetçik, Amerikan askeri için tehlikeye atılmadı. Böyle direnmeden, milli menfaatleri gözeten bir tavır konulmadan bir şey kazanılmaz" şeklinde konuştu.

Şu anda Türkiye'nin batı ile ilişkilerinde ne isterlerse yapar hale geldiğinin altını çizen Asiltürk, füze kalkanı konusunda ise adım adım felakete doğru sürüklenildiğini söyledi.

AB SÜREKLİ ALDATTI

Avrupa Birliği ile ilişkilerde Türkiye'nin hep aldatıldığını ve sürekli kaybeden taraf olduğunu dile getiren Asiltürk,

"Siyasiler ve uzmanlar, yıllardır Gümrük Birliği'nin bizim zararımıza olduğunu söylüyorlar. Ama bunu devam ettiriyoruz. Niye? Bir izahı yok.

İşte Yunanistan iflas ediyor. Sırada İspanya ve İtalya var. Onlar kendileri batıyor. Hâlâ AB'ye girip kurtulalım diye bir inanç olabilir mi? Biz de ister yüzümüze tükürün, isterseniz kapıdan kovun gitmeyeceğiz diyoruz" dedi.

Peygamber Efendimize hakareti savunan Danimarka Başbakanı Rasmussen'in Türkiye'nin onayıyla NATO Genel Sekreteri yapıldığını hatırlatan Asiltürk,

"Hep aldatılıyoruz. ABD ve AB bastırdı. Hükümeti ikna ettiler. NATO'nun faaliyetleri eskisi gibi olmayacak. Türk, genel sekreter yardımcısı olacak. Sizin onayınız olmadan bir şey olmayacak. Özür dileyecek dediler. Seçildikten sonra özür diledi mi? Verilen sözler tutuldu mu? Hayır" ifadesini kullandı.

Asiltürk, bir topluluğun kendi değerlerine sahip çıkmadıkça zelillikten kurtulamayacağını vurgulayarak, bu durumdan kurtuluşun ancak Milli Görüş'le olacağını dile getirdi. Asiltürk,

"Bu da, Milli Görüşçülerin bu değerleri ve hakkı topluma anlatması ile olur. Bunun için de çok çalışmanız gerekiyor" dedi.

NATO VE BATI İLE İLİŞKİLER DÜZELTİLECEK

Türkiye ile Batı arasındaki ilişkilerin yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Asiltürk,

"Bizim NATO'dan elde edeceğimiz bir yarar yoktur. Türkiye yanlış yoldan döndürülmelidir. Bunu biz önleyeceğiz. Afganistan'da olduğu gibi Mehmetçik, NATO askerine şemsiye oluyor. Orada biz varsak, güvende hissediyorlar. Birçok yere Türk bayrağı asarak giriyorlar. Saldırılmıyor. Savunma teşkilatı olan NATO, bugün saldırı organı hale geldi. Dünyada yaptıkları ortada.. Bizim ne işimiz var orada?" diye konuştu.

Müslümanların İslam NATO'sunu kurması gerektiğinin altını çizen Asiltürk,

"Erbakan Hocamızın anlattığı bu teşkilatı kurmuş olsaydık, Libya'ya biz müdahale ederdik. ABD, Fransa, İtalya oradaki petrolü almak için Müslümanları hunharca öldüremezdi.

Yapılacak şey belli. Erbakan Hocamız çok büyük dehaydı. İslam dünyasına hepsini anlattı. Kabul ettiler. Devamı... Siz çalışırsanız olur. Bu dünyanın kurtuluşu Milli Görüşçülerin çalışmasına bağlı. Bu şuurda olduğunuzu biliyorum" dedi.

Müslümanların kendi BM'sini kurması gerektiğini de işaret eden Asiltürk, "Bu BM'den hak çıkmaz, çıkmıyor. Filistin'in asıl sahibi onlarken, orada olmayan Yahudiler 1948'de devlet kurduğu halde sen kuramazsın deniliyor. ABD veto hakkını kullanıyor. Hâlbuki biz kendimiz İslam Birleşmiş Milletlerini kurarsak, bu devleti tanısak bu gücün karşısında kimse bir şey yapamaz" dedi.

FÜZE KALKANINDAKİ HEDEF

Füze kalkanına yönelik sert eleştirilerde bulunan Asiltürk, bu sistemin Türkiye'nin yok olmasına neden olacağını kaydederek, "Füze kalkanının düzenlenmesindeki asıl hedef; İran'ın ortadan kaldırılmak istenmesidir. İran ortadan kalktıktan sonra da Türkiye ortadan kalkacak" dedi.

Ardından Arzu Mevud içinde yer alan Güneydoğu bölgesinde küçük bir devlet kurdurulacağını ve daha sonra İsrail tarafından kontrol altına alınacağını kaydeden Asiltürk, bu toprakların İsrail'in hedefinde olduğunun bu ülkenin okul kitaplarında bile yer aldığını hatırlattı.

Dicle ile Fırat arasındaki bölgeden Medine-i Münevvere'ye kadar olan toprakların Büyük İsrail olması için mücadele verildiğini ifade eden Asiltürk,

"Bunu saklamıyorlar da. Saf olan Müslümanlar, görmezlikten geliyorlar. ABD'li Condoleezza Rice 'Fas'tanEndonezya'ya kadar 22 ülkenin sınırları değişecek' demişti. Şimdi değişmiyor mu?" diye konuştu.

TSK'DAKİ TASFİYENİN SEBEBİ

Birçok TSK mensubunun tutuklu bulunduğu Ergenekon davasına İran ve ABD arasındaki mücadeleye dayanarak önemli değerlendirmelerde bulunan Asiltürk;

"Bakın söylediklerimi dikkatle dinleyin. Bu insanlar, hakikaten kanunların suç saydığı şeyleri yaptılar. Ama bunlardan ibaret değil. Şu anda içeridekilerle aynı şeyi yapan ama hâlâ görevde olan insanlar var. İsim söylersem uygun olmaz. Niye bu grup alınıyor? Çünkü bu grup, aynı zamanda Amerikan karşıtı" dedi.

Tutuklulardan birinin sadece;

“MGK genel sekreteri bir komutanın 'bir takım ittifaklar peşinde olmalıyız. Çin, İran, Rusya ile görüşmeler yapmamız lazım” dediği için tutuklandığını iddia eden Asiltürk; "Şimdi sadece Amerikan karşıtları hesap veriyor. Birbirleriyle ilişkileri de yok. Kimi mukadessatçı kimisi solcu kimisi milliyetçi. Bunlar bir araya gelmiş de değiller. Ama bir tek ortak noktaları, bu memleketi ve orduyu Amerika'nın istediği şekilde kullanmasına engel olalım demeleridir” dedi.

BİR TEK ERBAKAN HOCA'YI ALDATAMADILAR

Son aldatmaya NATO'nun Libya müdahalesini örnek gösteren Asiltürk, her ne kadar ortada görünmese de Fransa ve İtalya'nın arkasında hep ABD'nin olduğuna işaret etti.

Asiltürk konuşmasına şöyle devam etti:

"ABD onları destekliyor. NATO'dan bir karar çıkaramayacaklarını düşünüyorlardı. Çünkü biz varız. Türkiye, Kaddafi'yi seviyor. Bizim uçaklarımız Kıbrıs Barış Harekâtı'nda kalkamayınca lastikleri o gönderdi. Bu bir jesttir. Ancak her şeyi hak ölçüsünde değerlendirmemiz lazım. Bize yardım etti diye onun da zulmetmesine rıza gösteremeyiz. Ki biz hakka riayet eder, daima hakkı savunuruz."

Bu nedenle burada yapılması gereken şeyin Kaddafi'nin kendi insanlarını öldürmesini önlemek için İslam ülkelerinin birlikte harekete geçmesi olduğunu dile getiren Asiltürk,

"Hâlbuki Türkiye ne yaptı? Dışişleri Bakanı bizi ziyarete geldi. Biz Libya'da Fransa ve İtalya'nın burada zulmetmesine karşı NATO'yu devreye sokmak istiyoruz. Dışişleri Bakanı yapı olarak imanlı bir insandır. Gençliğinden tanırız. Ona bu topluluğun tek bir millet olduğunu söyledim.

Bana verdiği cevap da, doğru ama bizim kararımız olmadan NATO hiçbir şey yapamayacak. Onun için NATO'yu istiyoruz. Program, bizim onayımızdan geçecek. Bizi ikna edecek şekilde şeyler söyledi. Ondan sonra NATO'yu soktular. Eskisinden daha kötü olmadı mı? İşte batı ile ilişkilerimizde hep böyle aldattılar. Allah gani gani rahmet eylesin, bir Erbakan Hocayı aldatamadılar" şeklinde konuştu.

AA

TİMETURK - 29 Eylül 2011 Perşembe - 17:14

Hiç yorum yok: