15 Eyl 2011

ATATÜRK’ÜN TRABZON’A İLK GELİŞİNİN 87 NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANIYOR


Büyük Önde Atatürk’ün Trabzon’a ilk kez gelişinin 87 nci yıldönümü bugün (15 Eylül 2011 Perşembe günü) törenlerle kutlanıyor.

 
Bugün (15 Eylül 2011 Perşembe günü) saat 08.00 de başlayacak olan kutlama etkinlikleri aynı gün saat 24.00 de sona erecek.

Saat 09.30 da Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Trabzon Belediye Bandosunun eşliğinde Milli Marşımız: İstiklal Marşı topluca söylenerek, şehitlerimizin kan rengini alan ay-yıldızlı şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle kutlama programı başladı.

Törene, Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge, Garnizon Komutanı Vekili Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Atatürk’ün 87 yıl önce Trabzon’a ilk gelişinde kendisini karşılayan coşkulu kalabalığın yaşadığı duygular ile bugün Trabzon’da yaşayan insanların yaşadığı duyguların birbirinin aynısı olduğunu belirterek;

“Tarih, aynı zamanda milletlerin geleceklerine yön verirken hataya düşmemesi için başvuracakları en önemli tecrübe alanıdır. Büyük Önder Atatürk, bu gerçeği hiçbir zaman aklından çıkarmamış, emperyalizm tarafından adeta bir enkaza çevrilmiş olan Osmanlı Devleti’nin külleri arasından yeni bir Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı başarmış ve onu bizlere emanet etmiştir. Bize düşen görev; Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini her zamankinden daha iyi okumak, araştırmak, sonuçlar çıkarmak ve emanete hakkıyla sahip çıkmak olmalıdır” dedi.

Tören, Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 87’nci yıldönümü anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin gösterisinin ardından yapılan resmigeçit töreni ile son buldu.

DİĞER ETKİNLİKLER İSE ŞÖYLE:

1-) 27-30 Eylül 2011 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda dersler içinde genç nesillerin emanet edildiği vefakâr öğretmenlerimiz tarafından Büyük Önder Atatürk anlatılarak, gençlerimiz aydınlatılacak.

2-) 15 Eylül 2011 Perşembe günü Soğuksu’daki Atatürk Köşkü ve Uzunsokak da bulunan Trabzon Müzesi vatandaşlarımız tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.

3-) 15 Eylül 2011 Perşembe günü saat 14.00’ de Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Kültür Merkezi Sanat Galerisinde ‘ATATÜRK’ konulu kitap ve fotoğraf sergisi düzenlenecek.

RAHMETLE ve MİNNETLE ANIYORUZ…

Silah arkadaşlarıyla beraber Bağımsız Türk-İslam Devleti: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin kuruluşu için Büyük Türk Milleti’ne önderlik eden, mücadelelerinde kendisinin değil, Büyük Türk Milletinin dünya durdukça yaşaması için mücadele Türk Bağımsızlığının sembol ismi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kahraman ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

THA-14 Eylül 2011 Çarşamba

Hiç yorum yok: