21 Ağu 2011

TRABZONLU GAZİ: REGAİP ÖZDEMİR, TRABZON’A GELDİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Gazimiz Regaip Özdemir’i Trabzon Havalimanı’nda karşıladı. 


Gazimizi karşılamaya Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Regaip Özdemir’in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

13 şehit verdiğimiz Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada cesurca savaşan ve yaralanan Regaip Özdemir’in her zaman yanında olduklarını ifade eden Vali Kızılcık, Regaip Özdemir’e geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Regaip Özdemir’in yaşıyor olmasının bir sevinç kaynağı olduğunu belirten Vali Kızılcık, ülkemizde gaziliğin en şerefli ve en kutsal emanetlerden biri olduğunu ifade ederek,

“Allah bu milletin tarihinde size gazi unvanını nasip etti. Gazilik, şehitlikle birlikte en önemli, en şerefli ve en kutsal mertebelerden bir tanesidir. Bu anlamda da sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum. Bundan sonra Türk Milleti’nin gözünde bir gazi olarak anılacaksınız. Allah sizi, ailenize, çocuklarınıza, vatanımıza, devletimize ve bize bağışladı. Yaşıyor olmanız bizim için büyük sevinç kaynağıdır” şeklinde konuştu.


Regaip Özdemir’in gösterdiği cesaret ve fedakârlığı her Türk gencinin göstereceğine inandığını kaydeden Vali Kızılcık, terörün kökünün kazınmadan bu mücadelenin bitmeyeceğini altını çizerek,

“Biz bu cesareti, bu vefakârlığı göstereceğiz ki; bu millet her zaman ilelebet, payidar olarak yaşasın. Bizler tarihe bu şekilde geçtik. Bu millet için bayrak, namus ve vatan kavramları son derece kutsaldır. Teröristlerle mücadelemiz sonuna kadar da devam edecektir” dedi.

Regaip Özdemir; babası İsmet ve annesi Ayşe Özdemir ile birlikte Araklı’da bulunan evine giderek istirahata çekildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011 günü teröristlerle girdiği çatışmada çeşitli yerlerinden ağır yaralanan Regaip Özdemir, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırılarak, burada 35 gündür tedavi görmüştü.

20 AĞU 2011 Cumartesi

Hiç yorum yok: