19 Ağu 2011

BLACKSEAFOR İLK KEZ TRABZON’DA


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık; Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (BLACKSEAFOR) Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Fedarasyonu ve Ukrayna ülkelerinden gelen askeri gemi komutanlarını kabul etti.

 
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz’de barış ve istikrarın idamesi, Karadeniz ülkeleri ile iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliği ve karşılıklı çalışılabilirliği geliştirmek maksadıyla kurulan Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (BLACKSEAFOR) Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Fedarasyonu ve Ukrayna ülkelerinden gelen askeri gemi komutanlarını kabul etti.

 
Trabzon Valisi Kızılcık, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Kızılcık, Karadeniz’in bir barış gölü olduğunu belirterek,

“Öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Özellikle Trabzon’umuzda sizlerin ziyaretleri çerçevesinde yürütmüş olduğu görevi tanıtabilmeyi amaçlıyorsunuz. Bu tür faaliyetler sayesinde daha rahat ve huzurlu bir şekilde Karadeniz’de yaşabilmenin hazzını yaşamış olacağız. Karadeniz’imiz bir barış gölüdür. Hem Rus hem Türk karasularında ortak işbirliği içerisinde çalışmalar yapılmasının hazzını yaşamış oluyoruz. Bu işbirliği gelecek adına mutlu bakmamız için bizleri sevindiriyor” dedi.

 
Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Gurubu (BLACKSEAFOR) Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky ise grup adına yaptığı konuşmasında Trabzon’a ilk kez geldiğini dile getirerek,

“Burada olmaktan bizlerde çok büyük bir mutluluk duyduk. BLACKSEAFOR olarak Trabzon’a ilk gelişimiz. Bizler bölgede barış hizmetleri için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Konuşmaların ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ziyareti anısına BLACKSEAFOR Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky’ye telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.

Deniz Albayı Yuriy Zemsky ise Vali Kızılcık’a Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu adına şilt verdi.

Ayrıca TGC Yıldırım (Türkiye), BGS Priboy (Bulgaristan), ROS Sebastian (Romanya), RFS Tsezar Kunikov (Rusya Federasyonu), UPS Cherkasy (Ukrayna) gemilerinin komutanları da Vali Kızılcık’a birer plaket verdi.

BLACKSEAFOR Kuruluş Anlaşması 21 Haziran 2001 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmişti.

19 Ağustos 2011 Cuma

Hiç yorum yok: